2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Döbbenetes hírek érkeztek: bezárja egyik gyárát a nagy tejfeldolgozó

Döbbenetes hírek érkeztek: bezárja egyik gyárát a nagy tejfeldolgozó

MTI
Bezárja csíkszeredai gyárát a Lactalis tejfeldolgozó; az üzem mind a 95 munkavállalóját elbocsátják, a csíkszeredai üzem feladatait a Lactalis négy másik romániai üzeme veszi át - írja az economica.net a vállalat közleménye alapján. A tevékenységünk átszervezése a Lactalis csoport romániai befektetéseinek megszilárdítására és az üzlet fejlesztésére vonatkozó hosszú távú stratégia része - idézte az economedia.ro Onur Barimot, a Lactalis Romania SA vezérigazgatóját.

A csíkszeredai tejfeldolgozó üzem 2016-ban, a sepsiszentgyörgyi székhelyű Covalact SA felvásárlása révén került a Lactalis tulajdonába. A francia vállalat a Sigma Bleyzer befektetési alaptól vásárolta meg a céget 40 millió euróért (15,906 milliárd forint). A tranzakcióval a Lactalis lett a tulajdonosa Covalact sepsiszentgyörgyi gyárának is.

A cég 2016 és 2021 között folyamatosan nyereséges volt, azonban a 2022-es évet 261 millió lejes (20,851 milliárd forint) árbevétel mellett 205 ezer lej (16,377 millió forint) veszteséggel zárta. A 2023-as pénzügyi adatokat még nem hozták nyilvánosságra. A világ egyik legnagyobb tejipari cégének számító Lactalis piacvezető Romániában. A vállalat nyolc márkanévvel forgalmaz tejtermékeket, évente több mint 244 millió liter nyers tejet vásárol fel, és 220 ezer tonna terméket értékesít - írja az economica.net.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?