Új partnereket keres a Közösségi Energia Szolgáltató

Új partnereket keres a Közösségi Energia Szolgáltató

agrarszektor.hu
Új helyi partnereket keres a KESZ Közösségi Energia Szolgáltató Nonprofit Kft., hazánk egyik első regisztrált energiaközössége. Az együttműködés során először napelemes beruházások megvalósítása, majd hosszútávú energetikai, energiahatékonysági együttműködések kialakítása következik. 

Az energiaközösség célja, hogy valódi zöld megoldások iránt elkötelezett közösséget építsen: a közösség tagjai számára kedvező, kis terhet jelentő pénzügyi konstrukcióban nyújtsanak megújuló energia és energiahatékonysági szolgáltatásokat, valósítsunk meg közösen beruházásokat. A megtakarításokat közösség tagjai számára forgatják vissza, folyamatos szakmai és technológiai tanácsadást, tapasztalatcserét biztosítanak, kihasználják az energiaközösségben rejlő lehetőségeket, például a fel nem használt villamos energia közös értékesítésével. 

A mostani partnerkeresés során a KESZ elsősorban jelentős villamosenergia-fogyasztással (KIF III. tarifa, idősoros elszámolás) rendelkező intézményeket keres napelemrendszer telepítésére. Ezek lehetnek például önkormányzati, civil vagy egyházi fenntartású művelődési házak, oktatási intézmények, kulturális- és sportlétesítmények, közösségi terek, civil központok, társadalmi vállalkozások, szövetkezetek, szociális szövetkezetek, szociális intézmények, anyaotthonok, bentlakásos intézmények, olyan kisvállalkozások, ahol napközben folyamatosan szükség van a villamos energiára. Az így szerzett tapasztalatokat felhasználva és az új szabályozási változásokhoz alkalmazkodva bővül majd folyamatosan a közösség például társasházakkal, egyéni fogyasztókkal. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?