Új szerelőcsarnokot avatott fel  az Agro Tipp Kft. Tolnán

Új szerelőcsarnokot avatott fel az Agro Tipp Kft. Tolnán (x)

PR
Tízállásos, összesen 1000 négyzetméteres szerelőcsarnokot avatott fel ünnepélyes keretek között az Agro-Tipp Kft. Tolnán, a telephelye területén. A több mint 10 nagy traktor vagy kombájn egyidejű karbantartására, szervizelésére is alkalmas csarnok az évek óta egyre növekvő szervizigény kiszolgálására épült.

Az Agro-Tipp Kft. több mint 25 éve van jelen a magyar piacon, 2010 óta forgalmaz gépeket. Indulását és sikerét először az alkatrészkereskedelemnek, aztán a CASE IH és STEYR traktorok forgalmazásának és szervizének köszönheti. 2021 óta a McCormick traktorok hivatalos magyarországi forgalmazója.

Jelenlegi gépkészletük nagyságrendileg 2,5 milliárd Ft, alkatrészkészletük 800 millió Ft. Jelenleg ezeket a készleteket nem szükséges tovább növelni vásárlóik biztonságos kiszolgálása érdekében – hangzott el a szervizavatón.

A gépeladásaik támogatására, a szerviz- és javítási tevékenységük hatékonyságának növeléséhez elengedhetetlen volt a szervizkapacitás bővítése.

2021-ben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz Pályázaton elnyert összeg felhasználásával 2023-ra készült el az 1000 m2-es szervizépület a hozzá tartozó irodákkal. Ez a 10 beállásos korszerű szerelőcsarnok Tolna megyében a legnagyobb mezőgazdasági gépek javítására rendelkezésre álló épület. A csarnok fűtése és hűtése teljes egészében hőszivattyúval történik, ehhez a beruházás keretében 50 kW-nyi napelemet telepítettek. A beruházás teljes költsége nagyságrendileg 600 millió Ft, mely az építési munkálatokon kívül magában foglalja korszerű eszközök beszerzését is. Ezek az eszközök targoncák, szerszámok, valamint az Agro-Tipp Kft. által forgalmazott gépek gyártói által megkövetelt speciális szerszámok, hardver eszközök és szoftverek.

A csarnokot körülvevő több mint 6000 m2 újonnan térkövezett területen ezentúl a szabadtéren tárolt gépek is jobban elférnek.

Rikkert Zsolt ügyvezető tulajdonos köszöntőjében kiemelte: ahhoz, hogy egy szerviz hosszú távon sikeres legyen, olyan alappillérek kellenek, mint a háttércsapat, akik az alkatrészt és a naprakész technikai információkat biztosítják a szerviz számára; és természetesen szükséges egy jól felszerelt műhely is. Az Agro-Tipp Kft. erőssége a szaktudás, amit folyamatosan építenek, erősítenek. Kihangsúlyozta: egy szerviz mindig annyit ér, amennyi szaktudással meg tudják tölteni az ott dolgozók. Dudás Géza szervizvezető és szervizes kollégáinak a feladata és célja, hogy az elmúlt évtizedek tudásával megtöltsék ezt az épületet, és tovább gyarapítva azt, minél magasabb szakmai színvonalon üzemeltessék. 

14 évente álmodik egy nagyot  az Agro Tipp, avagy így lesz a csónakházból az ország egyik meghatározó gépkereskedelmi cége

Cégtörténet:

1996 nyarán Rikkert Zsolt és Sütő Jenő† a KSZE Rt. csődjét követően megalakították az AGRO-TIPP Kft.-t. Kezdetben kizárólag alkatrészértékesítéssel foglalkoztak. Alkatrészraktáruk az első időszakban Őcsényben egy 20 m2 alapterületű betongarázs volt, ezt követően Szekszárdra költöztek egy bérelt telephelyre. Nagy előrelépés volt, amikor 1998-ban az első saját tulajdonú telephelyre költözhettek a Sió-partra (csónakház). Itt először 150 m2-es raktáruk volt, majd később ez 450 m2 nagyságúra bővült. 2004 körül nyilvánvalóvá vált, hogy kinőtték a rendelkezésre álló raktárkapacitásukat. Azon a helyszínen további fejlesztésre, növekedésre nem volt mód.

2010-ben Zöldmezős beruházás keretében Tolnán, a 6-os út mellett megépítettek egy 1000 m2-es alkatrészraktárt 2x200 m2-es irodaépülettel és egy 300 m2 alapterületű szervizzel. Ezt követően kezdték el a mezőgazdasági gépek forgalmazását. Rikkert Zsolt álma kezdetektől fogva az volt, hogy a mezőgazdasági műszaki szolgáltatásokat komplexen lássák el, tehát gépkereskedelemmel, alkatrészkereskedelemmel és a hozzá tartozó szerviztevékenységgel egyaránt foglalkozzanak. Az első CASE MAGNUM traktorokat 2010-ben hozták be Németországból.

2011-ben a CNH megkereste a céget és felkérte őket, hogy forgalmazzák a STEYR traktorokat Magyarországon. 2012 áprilisában kötöttek szerződést, 2014-ben már 84 darab STEYR traktort értékesítettek Magyarországon, ami 3,5%-os piaci részesedést jelentett akkor. Ebben az évben kezdték meg a MAZZOTTI önjáró permetezőgépek és a TOSELLI vontatott és függesztett szántóföldi permetezőgépek forgalmazását is. A STEYR gyárral sajnos nem volt zökkenőmentes a kapcsolatuk, ezért 2017 júniusában felmondták a szerződésüket. Ezt követően elsősorban Németországból szerezték be a CASE-IH és STEYR traktorokat, CASE-IH kombájnokat, teleszkópos rakodó- és bálázógépeket.

2021-ben szerződést kötöttek az ARGO SRL. traktorgyártóval a McCORMICK traktorok magyarországi forgalmazására. Jelenleg hivatalos importőri státuszban a McCORMICK traktorokat forgalmazzák Magyarországon, emellett továbbra is kereskednek CASE és STEYR gépekkel.

2024-ben a tízállásos, 1000 m2-es szerelőcsarnok megvalósításával a tettek túlszárnyalták Rikkert Zsolt korábbi álmát: a gép- és alkatrészkereskedelem és a hozzá tartozó szerviztevékenységük nyugat-európai színvonalú helyszínnel és professzionális piaci jelenléttel szolgálja ki a gazdák igényeit.

Szerző: Gáspár Andrea

Fotók: PetyaAgroTV

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!