Fontos dolog derült ki: erre a támogatásra sok termelő nem is pályázhat

Fontos dolog derült ki: erre a támogatásra sok termelő nem is pályázhat

agrarszektor.hu
A KAP Stratégiai terv alapján megjelenő beruházási támogatások esetében a pályázók, akkor adhatják be a kérelmüket, ha benyújtás előtti évben árbevételük legalább 40 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származott. Ezzel kapcsolatban, már elérhető az árbevétel arányának kiszámításához szükséges módszertan.

A KAP Stratégiai terv alapján megjelenő beruházási támogatásoknál a pályázók csak akkor adhatják be a kérelmüket, ha benyújtás előtti évben árbevételük legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származott. Az utóbbi évekhez viszonyítva nagy különbség, hogy az eladásra vásárolt mezőgazdasági áruk nettó árbevétele is figyelembevételre kerül a mezőgazdasági árbevétel számításánál - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Az eddigiekhez hasonlóan sem a számlálóban, sem a nevezőben nem szerepelhet az áfa, a kompenzációs felár, valamint a támogatások értéke. A mezőgazdasági nettó árbevételbe nem számít bele a nem saját termelésű szőlő feldolgozása. A módszertant tartalmazó közlemény ezen a linken érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!