2024. július 16. kedd Valter
Változhat a törvény: erre minden vadásznak oda kell figyelnie a jövőben

Változhat a törvény: erre minden vadásznak oda kell figyelnie a jövőben

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos honlapján megjelent a törvénytervezet a a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

Az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló 2023. évi XCIV. törvény módosította a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvényt (a továbbiakban: Vtv.), valamint az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló 1997. évi XLVI. törvényt (a továbbiakban: Kamarai tv.), amely alapján 2024. január 1-jétől a vadászjegy kiállításának és érvényesítésének, valamint a vadászati engedély kiadásának ellentételezéséért fizetendő díj mértékét a Vadászkamara állapítja meg. A Vtv. és a Kamarai tv. ezen változásaira tekintettel szükségessé vált a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (a továbbiakban: Vhr.) módosítása is, amely ez ideáig meghatározta a vadászjegy kiállításáért és érvényesítéséért, valamint a vadászati engedély kiadásáért fizetendő díj mértékét.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. február 24-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak parlamenti elfogadása esetén a kihirdetését követő napon fog hatályba lépni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?