2024. április 27. szombat Zita
Ezt sok magyarnak el kell intéznie pár napon belül: most még van idő lépni

Ezt sok magyarnak el kell intéznie pár napon belül: most még van idő lépni

agrarszektor.hu
A visszaváltási díj megállapításának és alkalmazásának, valamint a visszaváltási díjas termék forgalmazásának részletes szabályairól szóló 450/2023. (X. 4.) Korm. rendelet alapján a kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termék után darabonként 50 forint visszaváltási díj fizetendő, melyet a gyártó a tárgyhónapban forgalomba hozott termék után havonta, a tárgyhónapot követő hónap utolsó napjáig fizet meg a koncessziós társaság részére.

Visszaváltási Díjas Termék Gyártói Szabályzat szerint a Gyártó köteles a MOHU részére adatot szolgáltatni a kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termék tárgyhónapban forgalomba hozott darabszámáról a Partnerportálon keresztül az adott tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A MOHU Dokumentumtárban már megtalálható az adatszolgáltatást támogató információs anyag magyar és angol nyelven.

A MOHU továbbra is heti rendszerességű online konzultációkat tart, melyen az adatszolgáltatási felület használatáról is lehetőség nyílik kérdezni a DRS termékregisztrációhoz kapcsolódó egyéb témák mellett. A következő konzultáció időpontja: január 29. hétfő, 10.00-től 11.00-ig. Amennyiben valaki csatlakozni szeretne az online eseményhez, a NAK kollégiának, illetve a MOHU segítségét az elemiszeripar2@nak.hu vagy az info@mohu.hu e-mail címeken.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!