Megváltozhat ezeknek a termelői szervezeteknek a működése 2024-től itthon

Megváltozhat ezeknek a termelői szervezeteknek a működése 2024-től itthon

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos honlapján megjelent a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek operatív programjainak részletes szabályairól szóló 50/2023. (IX. 5.) AM rendelet módosításáról szóló rendelet tervezete. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

A zöldség-gyümölcs termelői szervezetek operatív programjainak részletes szabályairól szóló 50/2023. (IX. 5.) AM rendelet módosításával a termelői szervezetek részleges kifizetési kérelmeinek benyújtására vonatkozó határidők kerülnek meghosszabbításra. Ehhez kapcsolódóan a termelői szervezetek operatív programjainak elfogadásával és módosításával kapcsolatos eljárásra vonatkozó szabályok között szereplő határidők is módosításra kerülnek.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. január 23-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak parlamenti elfogadása esetén a kihirdetését követő harmadik napon fog hatályba lépni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?