2024. április 25. csütörtök Márk
Hatalmas eső és hó jöhet itthon: térképen mutatjuk, hol, lesz a legdurvább

Hatalmas eső és hó jöhet itthon: térképen mutatjuk, hol, lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Több hullámban érkezik csapadék a következő napokban, a Dunántúl északi-északnyugati részén 40-50 milliméter is összejöhet. Ez azt jelenti, hogy egy havi csapadék hullhat vasárnapig északnyugaton. Karácsonykor már kevesebb csapadékra, tavasziasan enyhe időre készülhetünk.

A Pia névre keresztelt viharciklon frontjai vasárnapig változékony, gyakran csapadékos időt hoznak, emellett a szél is gyakran lesz erős, viharos - írja az Időkép. Egy melegfront felhőzetéből pénteken napközben inkább csak elszórt záporok, graupelzáporok, főként a hegyekben hózáporok fordulhatnak elő. Azonban Péntek estétől vasárnap hajnalig nyugat, északnyugat felől több hullámban érkezik a csapadék. Ez majd vegyesen lesz eső, havas eső, észak-északkelet felé haladva pedig növekszik a havazás esélye, szombaton egy napra akár többfelé is kifehéredhet a táj az ország északkeleti felén.

A legkevesebb csapadék összességében délnyugaton várható, ugyanakkor nagyjából a Balassagyarmat-Siófok-Szombathely által határolt tájakon 30-40, főként északnyugaton 40-50 milliméter hullhat vasárnapig. Azaz nagyjából tíz nap elteltével ismét lesznek olyan területei az országnak - ezúttal tehát északnyugaton -, ahol egy-két nap leforgása alatt a decemberi havi átlag is összejöhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!