Óriási leépítés a Túró Rudi tulajdonosánál: közel 2000 embert küldenek el

Óriási leépítés a Túró Rudi tulajdonosánál: közel 2000 embert küldenek el

agrarszektor.hu
Közel 2000 munkavállalójától válik meg két lépésbe a FrieslandCampina. A nagy tejipari vállalat drasztikus döntése mögött financiális okok húzódnak. Mint írták, ezzel a leépítéssel 2026-tól éves szinten több száz millió euróval csökkenthetik a költségeiket. 

A holland FrieslandCampina tejipari vállalat bejelentette, hogy 1800 fős leépítést tervez. A Pöttyös márkát is tulajdonló vállalat a költségek mérséklésével és a nyereségesség javításával indokolta a drasztikus lépést: két év alatt összesen 1800 munkahelyet kívánnak megszüntetni világszerte - írta meg a Liner.hu a Reuters értesülései alapján.

A FrieslandCampina már a jövő év során 1200 dolgozótól is megválhat, közlésük szerint pedig a leépítések nem egy részlegre korlátozódnak, hanem valamennyit érintik majd. Becsléseik szerint a látványos leépítéssel akár 200 millió eurót is megtakaríthatnak a kiadáscsökkentő program részeként, melynek célja, hogy 2026-tól éves szinten 400-500 millió euróval csökkentsék költségeiket.

A holland vállalat a világ egyik legnagyobb tejipari szövetkezete, s több mint 100 országban van jelen, ahol tejtermékeket, valamint az élelmiszer- és gyógyszeriparban felhasznált összetevőket értékesít. A magyar vonatkozás pedig a Pöttyös termékcsalád, de ismerhetjük még a vállalatot konkrétan a Túró Rudiról, vagy a Milli tejitalokról is.

Címlapkép: FrieslandCampina

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?