Magyar vezető kerül a francia és belga tejipari óriás élére

Magyar vezető kerül a francia és belga tejipari óriás élére

agrarszektor.hu
Nagy változások jönnek FrieslandCampina Hungária Zrt.-nél: Szautner Péter, a vállalat vezérigazgatója 2023. augusztus 1-től a cégcsoport belga és francia leányvállalatait fogja vezetni. A magyarországi cég élére pedig Szecskó Ferenc került, a FrieslandCampina Románia korábbi vezérigazgatója - hangzott el a vállalkozás zártkörű sajtótájékoztatóján. Szecskó Ferenc, korábban a magyarországi leányvállalat sales igazgatója volt, onnan került a román leányvállalathoz.

Szautner Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a belga piac az egyik legzártabb és legerősebb Európában, így ott a cégcsoport pozíciójának javítása lesz a cél. Franciaországban sem lesz ugyanakkor egyszerű a helyzet, lévén az Európa második legnagyobb tejtermelő országa, erős nemzetközi versenytársakkal, így ott a növekedésre kell majd a hangsúlyt fektetni.

Ahány piac, annyiféle feladat. A francia részen a piacfejlesztés és az erős, saját márkás jelenlét megteremtése lesz a cél

- mondta Szautner Péter.

A szakember újságírói kérdésre elmondta, hogy már évek óta tervezik a Túró Rudi - mint termék vagy koncepció - exportját a régión kívüli országokba. Azonban, ahogy fogalmazott, az első három prioritásban nincs benne ez a lépés.

Szecskó Ferenc beszélt arról is, hogy az idei év végéig, a következő év elejéig várhatóan még betölti a romániai cég vezetőjének tisztségét is. A szakember beszélt arról is, hogy nem tart attól, hogy az idei év nehezebb lenne, mint az előző. Szecskó Ferenc beszélt arról is, hogy a katasztrofális 2022-es év után most enyhülés látszik az árakban. A konszolidáció és normalizálódás a jövő év első felében fog elindulni. A szakember ugyanakkor jelezte, hogy a 2020-2021-es árak már nem fognak visszatérni.

A tejágazat előtt jelenleg két út van: a magasabb magasabb kategóriájú, magas hozzáadott értékű termékek fejlesztése, illetve az alaptermékeknél költséghatékonyság növelése. Annak pedig, aki sikeres akar lenni, annak nemcsak egy országban kell gondolkodnia, hanem régiós szinten

- tette hozzá Szecskó Ferenc.

Szautner Péter 2013 óta irányította a FrieslandCampina Hungária Zrt.-t, emellett aktív szerepet vállalt szakmai szervezetek munkájában is a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (korábban Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége) alelnökeként és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökségi tagjaként és feldolgozói társelnökeként is tevékenykedett. Szecskó Ferenc 2011 óta tagja a FrieslandCampina vezetői csapatának, korábban a magyar leányvállalat kereskedelmi területét vezette, 2019 októberétől mostanáig pedig a romániai leányvállalat első számú vezetője volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!