Ahol életre kel a vidék! Érkezik az OMÉK, Magyarország legnagyobb agráreseménye (x)

PR
Kézműves kirakodóvásárral, gyermekkoncertekkel, állatsimogatóval, gasztroudvarral és még számtalan interaktív programmal várják a 81. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) látogatóit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2023. október 20-22. között. Az ország legnagyobb agráreseménye igazi családi programot, tartalmas kikapcsolódást kínál, ugyanakkor az agrárszakma képviselőinek is fontos találkozóhelye.

Ízek, élmények, fellépők

A vásárt szervező Agrárminisztérium és Agrármarketing Centrum jócskán gondoskodik a vendégcsalogató kavalkádról: ezúttal is megrendezik a Kárpát-medence legnagyobb termelői vásárát, ahol biotermékek, húskészítmények, mézek, házi és kézműves készítmények tömkelege várja az ínyencségekre nyitott közönséget. A legkisebbeket olyan népszerű előadók szórakoztatják majd a három napos esemény alatt, mint az Alma együttes, Gryllus Vilmos, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, de fellép Janicsák Veca, Rutkai Bori, Berecz András és a Lajta Néptáncegyüttes. A kézműves udvarban kipróbálhatják a florárium (más néven palackkert) készítést, lesz használt anyagokból retextil, kosárfonás.

Borbás Marcsi és McMenemy Márk a kertészkedést népszerűsíti

A kertészkedés szerelmeseinek, vagy az iránta érdeklődőknek lehet majd izgalmas program a két népszerű televíziós műsorvezető, Borbás Marcsi és McMenemy Márk előadása. A Kert Tv közkedvelt arca inkább a felnőtteknek, Borbás Marcsi pedig inkább a gyerekeknek igyekszik kedvet csinálni ahhoz, hogy szívesen foglalkozzanak a növényekkel. Marcsi ezen kívül gasztronómiai bemutatóval is várja majd látogatókat. A szabadtéri helyszíneken egyebek mellett ládavasút, traktorszimulátor, valamint állatsimogató várja a kicsiket. Elmaradhatatlan az őshonos magyar állatokat bemutató udvar, amely közel 1000 négyzetméteren valósul meg.

Agrárszakmai találkozóhely

A szórakoztatást, kikapcsolódást kínáló programok sokasága mellett az OMÉK természetesen a szakmának is szól. A HUNGEXPO „A” pavilonja éppen ezért a szakmai szervezetek, nagyvállalatok, az élelmiszer- és agrárgazdaságban szerepet vállaló termelők, feldolgozók számára kínál majd bemutatkozási lehetőséget. Az Agrármarketing Centrum exporfejlesztéssel foglalkozó tevékenységét, a Hungarian Food Business Programot is megismerhetik egy több száz négyzetméteres, kb. 40 hazai céget felvonultató standon. Itt rendezik majd meg 2023. október 20-án a Hungarian Food Summit találkozót, amelyen a hazai cégek mintegy 80-100 külföldi befektetővel tárgyalhatnak és köthetnek üzletet.

Sokszínű program, kedvező ár

A szervezők az idei évben fontos szempontnak tartották, hogy az OMÉK látogatása ne terhelje meg túlságosan a családi kasszát. A felnőtt belépőjegy mindössze ezer forintba kerül, a hat év alatti gyermekeknek ingyenes a bejutás, valamint kétezer forintért családi jegy vásárolható két felnőtt és (18 év alatti) gyermekeik részére.

További híreket, érdekességeket, illetve hamarosan a pontos programokat is megtalálhatják a folyamatosan frissülő, omek.amc.hu oldalon.

(x)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?