Itt a Kávé Napja, ahol minden a kedvenc italunkról szól

Itt a Kávé Napja, ahol minden a kedvenc italunkról szól

MTI
Kávékóstolóval, kávé blend bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepli a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a kávé világnapja tiszteletére A Kávé Napja eseményt, melynek során magyar pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, baristák várják a látogatókat számos különlegességgel, a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig vagy a kávés okoseszközökig - tudatták a szervezők az MTI-vel.

Különlegességeket lehet kóstolni

Az érdeklődők különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítóknál, akik csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készítik a korlátlanul kóstolható espressókat, filteres kávékat és tejes kávéitalokat.

A rendezvényen mutatkozik be a többi között az eisbock típusú kondenzált tej, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek.

Merre tart a piac?

A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávépiac fejlődése, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulása, benne az ízesített kávék innovációja, továbbá a prémium instant kávék jövője is. Az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy miért egyre népszerűbb a kávé, mint alapanyag, mellyel az alkoholgyártó cégek is szívesen dolgoznak - áll a közleményben.

A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjban is részesülnek. A fináléba jutók italait a közönség is megkóstolhatja az eredményhirdetés előtt. A szervezők kiemelték, hogy a korlátlan kávékóstolás mellett olyan különlegességek is kipróbálhatók lesznek, mint a cascara sör, kávékoktélok és növényi tejalternatívás termékek. Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after partyval zárul A Kávé Napja az Akvárium Lokálban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?