Figyelmeztetés érkezett: ezt sok magyarnak el kell intéznie október 20-ig

Figyelmeztetés érkezett: ezt sok magyarnak el kell intéznie október 20-ig

agrarszektor.hu
Közeleg az első EPR adatszolgáltatás határideje, ami október 20. Ehhez kapcsolódóan már elérhető a körforgásos termékek tekintetében, az első negyedévre vonatkozó bevallási csomag.

80/2023 (III.14.) Kormány rendelet alapján minden kötelezett negyedévente, a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjáig az országos hulladékgazdálkodási hatóság részére adatot szolgáltat - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ennek a kötelezettségének az OKIR kapun keresztül tehet eleget: https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/ Melyhez a felhasználói kézikönyv a következő linken érhető el: https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/utmutato/1

A jövő évre vonatkozó kiterjesztett gyártói felelősségi díj egy egységre vetített mértékét a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter rendeletben határozza meg, várhatóan november 30-ig. Ennek elősegítése érdekében folyamatban van a csomagolási anyagáram díjtanács megalakulása is, melynek feladata a kiterjesztett gyártói felelősségi díjelőkészítő tevékenység szakmai támogatása. A díjtanács öt fős testület, amelynek elnöke a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke vagy az általa kijelölt személy, további tagjai pedig a gyártókat képviselő szakmai érdekképviseleti szervezetek képviselője, a hulladékhasznosítókat képviselő szakmai érdekképviseleti szervezetek képviselője, a koncessziós társaság képviselője és a miniszter által kijelölt személy.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?