Nyerünk vagy bukunk? - Jövedelmezőségi kilátások a hazai szántóföldeken

Nyerünk vagy bukunk? - Jövedelmezőségi kilátások a hazai szántóföldeken

agrarszektor.hu
Kiszámíthatatlanná váltak a meghatározó szántóföldi növények jövedelmezőségi kilátásai 2023-ban, mert miközben a termelési költségek nőnek, a terményárakban a világpiacon és Magyarországon is visszarendeződés következett be. A Portfolio Csoport március 21-i kecskeméti Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen ártendenciákra és költségviszonyokra számíthatnak idén a termelők. 

Nagy a bizonytalanság az idén (is) a szántóföldi növénytermelésben, mert az ár- és a költségviszonyok egyaránt kiszámíthatatlanná, nehezen prognosztizálhatóvá váltak. A Portfolio Csoport március 21-i Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen jövedelmezőségi kilátásokra számíthatnak a gazdálkodók, és hogyan optimalizálhatják termelési tevékenységeiket. A konferenciának a kecskeméti Four Point by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont ad otthont.

A konferencia áttekintéséhez kattintson ide>>

Lényeges kérdés, hogy az utóbbi időszak árcsökkenései után milyen tendenciák jellemzik majd a terménypiacokat, illetve milyen változásokra lehet számítani a meghatározó inputanyagok és más költségtényezők áralakulásában. A konferencia kitér arra, hogy a hektikus piaci viszonyok között miként lehetnek nyereségesek a szántóföldi növénytermelők, illetve hogyan kerülhetik el a jelentős veszteségeket.

A rendezvény részletes programját itt érheti el>>

Az Agrárium 2023 konferencia előadásain és kerekasztal-beszélgetéseire résztvevő szakemberek első kézből nyújtanak tájékoztatják az agráriumban érdekelt vállalkozásokat. A rendezvény előadói között az államigazgatási, az üzleti-döntéshozói, a pénzügyi és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetői és neves szakértői szerepelnek. A konferencia nyitóelőadását Nagy István agrárminiszter tartja.

A konferencia előadóiról ide kattintva tájékozódhat>>

Az esemény az agrárgazdaság minden gazdasági méretű vállalkozásának hasznos információkat nyújthat. A Portfolio Csoport a részvételhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára 35 százalékos kedvezményt nyújt.

A jelentkezési feltételekért kattintson ide>>

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?