Leállás a Bayer-nél: súlyos gondok merültek fel a népszerű gyomirtó körül

Leállás a Bayer-nél: súlyos gondok merültek fel a népszerű gyomirtó körül

agrarszektor.hu
A cég egyik beszállítójának technikai problémái miatt leállt a Bayer növényvédőszer- és vetőmaggyártó vállalat glifozáttartalmú gyomirtójának termelése. A Bayer vis maiornak nyilvánította az esetet, és tájékoztatásuk szerint hónap múlva állhat helyre a termelés.

Leállt a Bayer széles körben használt glifozáttartalmú gyomirtójának termelése, miután komoly technikai problémákba ütközött a szer egyik összetevőjének beszállítója, ráadásul a gyártási gondok a Bayer saját glifozáttartalmú márkáinak, például a Roundupnak vagy a RangerPronak a házon belüli gyártását is érintik - írja a Reuters-re hivatkozva a Világgazdaság. A Bayer a napokban figyelmeztette a glifozátot használó ipari vásárlókat a szállítási problémára, és vis maiornak nyilvánította az esetet.

A cég tájékoztatása szeirnt a beszállító "mechanikai meghibásodása" részben a világméretű járvány miatt kialakult, a globális növényvédőszer-piacokon tapasztalható szűkös ellátási helyzet miatt történt. A beszállító folyamatosan dolgozik a termelés helyreállításán, a "javítás" körülbelül három hónapot vehet igénybe.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?