Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

Itt a kormány bejelentése: rendkívüli támogatást kapnak a gazdák a viharkárok miatt

agrarszektor.hu
A korábbi gyakorlattól eltérően, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus ezen a hétvégi vihar okozta károk kompenzációjával kapcsolatban árult el részleteket.

Rendkívüli időpontban, reggel hét órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a hétvégi viharok elsősorban a mezőgazdaságban, főleg a fóliás növénytermesztők számára okoztak károkat - írta meg a Pénzcentrum. A politikus bejelentette: a kormány garanciát vállalt arra, hogy pluszforrásokat, rendkívüli vis major alapot hoz létre. Az Agrárminisztérium a jövő hétre vállalta a károk felmérést, reményeik szerint a jövő héten már a kifizetések is elkezdődhetnek.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy azok kaphatnak kompenzációt, akiknek legalább 30%-os a várható jövedelemcsökkenése. A miniszter elismerte, hogy sokan vannak, akik ebbe a körbe eshetnek, a kárigények akár több milliárd forintra is rúghatak. Ezeket az idei évi károkat azonban a költségvetés részben vagy egészben meg fogja téríteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!