2024. július 22. hétfő Magdolna
Óriási sikere lett a felelős állattartást elősegítő pályázatnak: ezért volt ilyen népszerű

Óriási sikere lett a felelős állattartást elősegítő pályázatnak: ezért volt ilyen népszerű

agrarszektor.hu
Nagy sikerrel zárult a mintegy félmilliárd forintos keretösszegű áprilisban meghirdetett pályázat, amelynek célja a felelős állattartás elősegítése volt - jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a Szentgálon megrendezett sajtótájékoztatón.

A magyar kormány által az állatvédelemről indított internetes kérdőívet több mint 262 ezren töltötték ki, a véleményüket elmondók pedig kiemelt feladatként jelölték meg a felelős állattartásra való felhívást, illetve az ivartalanítási program kiszélesítését - folytatta a miniszteri biztos. Ovádi Péter kiemelte, a Magyar Falu Program keretein belül meghirdetett pályázat feladata az volt, hogy segítséget nyújtson az 5000 fő és az ez alatti állandó lakosságszámú településekben élők tulajdonában lévő ebek és macskák nem kívánt szaporulatának mérséklésére, a veszettség elleni védőoltására, valamint transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére.

Az állatvédelem területén a nem kívánt szaporulat okozza az egyik legkomolyabb problémát, amelynek megelőzése céljából kiemelten fontos az ivartalanítás, ezenfelül állategészségügyi szempontból is pozitív hatással bír - folytatta a miniszteri biztos. Ovádi Péter hozzátette, 479 nyertes pályázat született. A pályázatok benyújtására június 19. és július 18. között volt lehetőség. A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege másfél millió forint volt, a végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12 hónap.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 22. 16:26