Szívinfarktust kaptak a kacsák az állatvédőktől

agrarszektor.hu
Összezárták magukat az állatvédők a kacsákkal egy belga farmon. A 40 aktivistát csak hosszú órák alatt sikerült eltávolítani a madarak közül, akik eközben gyakorlatilag szívinfarktust kaptak. Az állatvédők szerint nem miattuk pusztultak el a madarak.

Állatvédőket hibáztat egy belga gazda közel 500 kacsa haláláért. Az Animal Resistance csoport negyven aktivistája múlt hét szombaton behatolt a nyugat-flandriai, hízott kacsamájat előállító gazdaságba. Ezután bezárták magukat a battériákba, és onnan követelték az üzem bezárását. A közjáték több mint hat órán át elhúzódott, ennyi ideig tartott, amíg a rendőrség speciális egysége ki tudta szedni a tüntetőket a ketrecekből - tudósít a farminguk.com.

A kérdéses farmot egyébként 2023-ban mindenképpen be kellett volna zárni, mivel a flandriai kormány a hízottmáj-előállítás fokozatos felszámolásáról döntött. A gazdaság vezetője, Filip Callemeyn az akció után azzal szembesült, hogy 183 állat azonnal elpusztult a stressz hatására, további 300-at pedig kényszervágásra kellett küldeni. Az Animal Resistance csoport visszautasította, hogy köze lenne az állatok halálához.

Az állattenyésztés jövőjéről is tájékozódhat a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián. Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

Az agrárszektor.hu korábban már beszámolt róla, hogy a hasonló esetek Németországban a leggyakoribbak, a legkirívóbb az volt, amikor több ezer pulyka taposta egymást halálra az aktivisták támadásakor. A helyzeten a jogszabályok szigorításával, az erőszakos birtokháborítás bűncselekménnyé minősítésével próbál javítani a jogalkotó.

EZ IS ÉRDEKELHET

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?