Imádják az emberek az új szuperzöldséget - Te kóstoltad már?

agrarszektor.hu
A mexikói uborka semleges íze miatt korábban nem tartozott a kedvelt zöldségek közé, az utóbbi időben azonban egyre több kiváló tulajdonságára derült fény. Ilyen akár az, hogy vitaminokban és rostokban gazdag, kalóriában szegény, és nagyon változatos módokon el lehet készíteni.

Az egymagvú tökkel és a trópusi tüskéstökkel rokon chayote, avagy mexikói uborka mostanában lett felkapott, és habár eddig nem tartozott a kedvenc zöldségek közé túl semleges íze miatt, az utóbbi időben egyre több pozitív tulajdonsága derült ki - írja a ragazze.hu. A nedvességben és vitaminokban gazdag termést változatos módokon lehet elkészíteni, tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, kalóriában viszont szegény, és a kutatások egy sor egészségre gyakorolt pozitív hatását is kimutatták. 

A mexikóui uborka alacsonyan tartja a koleszterinszintet, magas B6 és folsav tartalma támogatja a magzatok egészséges fejlődését. Fogyasztása segít a vérszegénység leküzdésében (sok benne a vas és a B2), és tökéletes fogyókúrás kaja. Az egzotikus növénynek egyébként nem csak a termése fogyasztható, a levelei például segíthetnek a vesekövek és a magas vérnyomás kialakulásának meggátlásában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?