Csokoládégyártás: már felsőfokon oktatják

agrarszektor.hu
A magyarországi csokoládégyártás érzékelhetően a minőség irányába mozdult el - mondta Fazekas Sándor agrárminiszter egy szerencsi sajtótájékoztatón.

Egyre több a magas kakaótartalmú és a kézműves termék - méltatta a miniszter az ágazatot. Tavaly és tavalyelőtt 18 ezer tonna csokoládé készült Magyarországon, ennek csaknem harmada külföldi piacokon talált gazdára. Megjegyezte, hogy a csokoládégyártás és -készítés fejlődésére a felsőoktatás és a szakképzés is reagált, a gödöllői Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán már folyik ehhez illeszkedő oktatás, és több helyen szakképzés.

EZ IS ÉRDEKELHET
A miniszter a sajtótájékoztatón méltatta a Bonbon Kft. eredményeit, amely megőrizte a szerencsi csokoládégyártás évszázados hagyományait: egyszerre kézműves és nagyobb volumenű élelmiszeripari termék. Fazekas Sándor reményét fogalmazta meg, hogy Magyarország cukoripari helyzete megengedi majd, hogy a cukorgyártás is visszatérjen Szerencsre. (Klimatikus adottságaink azonban versenyhátrányt jelentenek a cukorrépa-termelésre alkalmasabb európai térségekkel szemben - agrászektor.hu.)
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?