Ez most a gazdagok kedvenc csokija, horror árat fizetnek érte
Extra csokoládékülönlegességek hódítanak a világban, sokan viszont már a nagyobb üreges Mikulást sem tudják megfizetni.
Extra csokoládékülönlegességek hódítanak a világban, sokan viszont már a nagyobb üreges Mikulást sem tudják megfizetni.
A globális kakaóhiány, a tartós élelmiszer-infláció és a vásárlók megváltozott döntései egyszerre alakítják át a hazai édességipar működését.
Az év végén életbe lépő törvény megtiltaná olyan termékek EU-s piacra kerülését, amelyek erdőirtással érintett területekről származnak.
Az áremelkedés hátterében számos tényező áll, kezdve a kakaó világpiaci árának ingadozásától a növekvő szállítási költségekig.
A magas kakaóárak miatta a Mondelez módosítja bizonyos népszerű termékek súlyát.
Egyre komolyabb problémák övezik a kakaó termesztését, miközben a globális kereslet folyamatosan nő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
Svájci élelmiszertudósok kitalálták, hogyan lehet csokoládét készíteni a teljes kakaótermés felhasználásával, ráadásul cukor nélkül.
Fel kell készülni rá, hogy még drágábbá válhat a csokoládé ára a következő időszakban.
Soha nem látott szintre, tonnánként 10 ezer dollár fölé emelkedett a kakaó határidős jegyzése.
Mikulásból továbbra is a tejcsokoládés a legnépszerűbb a magyarok körében egy friss felmérés szerint.
Ha nem teszünk a klímaváltozás ellen, az emberiség végleg elbúcsúzhat a csokoládétól.
A klímaváltozás sarokba szoríthatja a kakaótermelést is.
Igazi csokimikulás-nagyhatalom vagyunk.
Az aszály miatt csokoládé- és kávéhiány fenyeget.
Ghána nem adna több kakaóbabot Svájcnak, inkább otthon gyártanának csokoládét.
Októbertől minden más lesz?

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.