Borzasztó alapanyagokból készítették a házhoz szállított ételeket (videó)

agrarszektor.hu
Több mint öt tonna alapanyagot és helyben készített félkész ételt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután ellenőrzést tartott egy házhoz szállító Pest megyei cégnél. Az egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzés során a hatóság elrendelte a problémás élelmiszerek megsemmisítését.

Összesen 58 tétel, több mint 5,5 tonna, döntő többségében nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési és fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a Nébih szakemberei egy dunakeszin található, házhoz szállítással foglalkozó cég hűtőkamráiban és raktáraiban - írja közleményében a hatóság. A jogsértő termékeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból és elrendelték megsemmisítésüket is.

Egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. Így például a zöldségátvevő kapu előterében, a kapuval szemben raklapokon, nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt és eltaposott zöldségdarabok borították. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, amelyek felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult a tevékenységre.

A Nébih az ellenőrzésről ezt a videót készítette:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?