Talajvizsgálattal bővíti szolgáltatásait a kamara

agrarszektor.hu
Rövidebb határidővel elkészülő laboratóriumi talajvizsgálatokat is elérhetővé tesz tagjai számra a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) nonprofit Kft.-je. A szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja.

Laboratóriumi talajvizsgálattal egészíti ki tápanyag-gazdálkodási terv készítési szolgáltatását a NAK - derül ki a köztestület közleményéből. A szolgáltatás kísérleti jelleggel öt dunántúli megyében (Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Zala) indul majd el. Az ehhez szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja, a talajvizsgálati szolgáltatás pedig a falugazdászokon keresztül vehető igénybe. A kamara a kísérleti időszakot követően, várhatóan fél éven belül dönt arról, hogy a szolgáltatást más megyékre is kiterjeszti-e.

A Kaposvári Egyetem vállalta, hogy a talajvizsgálati piacon jelenleg átlagosnak számító 60 napos határidő helyett maximum 30 nap alatt eredményt szolgáltat. Az úgynevezett szűkített- és bővített talajvizsgálati csomagokban a talajok különböző fizikai paraméterei mellett a szerves anyagok és nyomelemek mennyiségét is meghatározzák a laboratóriumban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!