2024. május 9. csütörtök Gergely

Klórt találtak a népszerű bébiételben

agrarszektor.hu
Klórtartalmú tisztítószer-maradvány jelenléte miatt visszahívta egyik bébiételét a dm üzletlánc. A termékből Magyarországon kívül több szomszédos országba is szállítottak.

Klórtartalmú tisztítószer maradványait mutatták ki a dm "Babylove bio eper-málna-alma" (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) elnevezésű termékének német ellenőrzésekor - közölte a Nemzeti Élelmiszerlnc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az esetről az áruházlánctól és az uniós gyorsriasztási rendszerében (RASFF) szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez. A kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű és 190 grammos kiszerelésű terméket érinti, ezért az üzletlánc kivonta a forgalomból és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a dm üzletei visszaveszik. A Nébih is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott bébiételt ne adják gyermekeiknek.

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállításkor felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?