2024. május 12. vasárnap Pongrác

Elindultak a pozitív trendek a hazai szarvasmarha-ágazatban

agrarszektor.hu
Az elmúlt hat év alatt Magyarország baromfiágazatának gazdasági teljesítménye a negyedével nőtt, ez uniós szinten a hetedik legnagyobb bővülés volt. A legnagyobb arányban a tagországok közül viszont Magyarország szarvasmarha-állománya emelkedett az utóbbi években.

Az európai uniós tagországok közül Magyarországon bővült a legnagyobb arányban a szarvasmarha-állomány az utóbbi években. A baromfiágazat gazdasági teljesítménye a negyedével nőtt a 2010-2016 közötti időszakban, ami a hetedik legnagyobb bővülés az unióban - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kaposvári Állattenyésztési Napok és a Magyar lótenyésztési napok megnyitóján.

A termeléshez kötött támogatásokon keresztül, állatlétszám alapján évente 40 milliárd forintot kapnak az állattartók, és további 8 milliárd forintot fordít az agrártárca a fehérjetakarmányok termesztésének támogatására. A vidékfejlesztési program jelentős támogatást nyújt az őshonos állatfajták tartásához, a hozzájuk kapcsolódó kultúrtörténeti értékek megismertetéséhez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?