Élelmiszerlánc-felügyeleti díjak: már csak egy hét van a bevallásra

MTI
Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerláncban szereplőknek a felügyeletidíj-bevallást, amire így már csak egy hét maradt. A határidőt túllépők bírságra számíthatnak. A megállapított összeget két egyenlő részletben, július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell megfizetniük az érintetteknek.

Május 3-tól a hónap legvégéig lehet bevallani az idei élelmiszerlánc-felügyeleti díjakat - hívta fel közleményében a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az érintettek a hivatal weboldalának e-ügyintézés menüpontjában tehetnek eleget kötelezettségüknek.

A bevallások határidőn túli elkészítésekor késedelmi pótlékot vagy mulasztási bírságot szabhat ki a hatóság. A bevallás alapján megállapított felügyeleti díjat majd két egyenlő részletben, július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell megfizetni.

Az átutaláshoz szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, tehát legkorábban június 1-jétől lehet majd letölteni az elektronikus felületről. A befizetéssel kapcsolatos további részletek a hatóság honlapján érhetőek el, míg a felmerülő kérdésekkel a Nébih Felügyeleti díj ügyfélszolgálatához fordulhatnak az érdeklődők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?