2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Május 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

Május 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

agrarszektor.hu
Ahogy az elmúlt években, úgy idén is május 31-ig kell benyújtaniuk felügyeleti díj bevallásukat a hazai élelmiszerlánc szereplőinek. Az adatszolgáltatást célszerű mielőbb megtenni, amihez az elektronikus felület már jelenleg is rendelkezésre áll.

Május végéig nyújthatják be felügyeleti díj bevallásukat az élelmiszerlánc szereplői Magyarországon - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. A benyújtási felület a hatóság Ügyfélprofil Rendszerében, a Felügyeleti díj menüpontban érhető el, az ügyintézést vállalkozások esetében végezheti meghatalmazott, vagy a cég önálló képviseletére jogosult személy. A teljesítés végső határideje minden kötelezett esetében 2024. május 31-e. 

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, a bevallási felületen érhetik el az érintettek. A megállapított felügyeleti díj a kiépített központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével online is kiegyenlíthető.

Az első részlet befizetési határideje 2024. július 31., míg a másodiké 2025. január 31. lesz. 

A felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információk az alábbi oldalon találhatók. A bevallással kapcsolatos kérdésekben a Nébih Ügyfélszolgálata az alábbi elkülönített csatornákon áll az ügyfelek rendelkezésére:

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 26. 13:31