Ilyen még nem volt: traktorok a főszereplők a hollywoodi kasszasikerben

agrarszektor.hu
Hollywoodtól és a filmipar csillogásától mi sem áll távolabb, mint az agrárium józan számításokra alapuló világa. Most mégis úgy alakult, hogy mezőgazdasági gépek kaptak szerepet - sőt főszerepet - kasszasikernek ígérkező moziprodukciókban, és alighanem először fordult elő, hogy traktorral hajtottak a sokak által áhított és szentként tisztelt vörös szőnyegre.

Szokatlan közreműködők, rakodók, kotró- és markológépek kaptak szerepet az Alien kultuszfilm-sorozat legújabb darabjában. A 20-nál is több eszközt a JCB bocsátotta a stáb rendelkezésére, és ez a brit multicég történetének legnagyobb termék-elhelyezési projektje, hiszen a gépek összértéke meghaladja az 1 millió angol fontot (közel 400 millió forintot).

A szokásos sárga színt ezúttal aranyra cserélték a 20th Century Fox kasszasikernek szánt mozifilmjében, az átfestés a producer-rendező Ridley Scott ötlete volt. A produkció fináléjában szerepet kapó gépek így valóban "dögösebben" és futurisztikusabban néznek ki. A masinákat a JCB ausztrál forgalmazója biztosította, ugyanis a szóban forgó jelenetek forgatása is ott történt.

Az Alien: Covenant a hatodik film a franchise-ban a Nyolcadik utas: a Halál (eredeti címén Alien) 1979-es elkészítése óta. Hivatalos vetítésére május 19-én került sor. Előző része, a 2012-ben bemutatott Prometheus című sci-fi 51 millió dolláros bevételt termelt az első hétvégén, és mára bőven 400 millió fölött jár.

Meghökkentő marketingeszközhöz nyúltak a finn filmesek is, akik a Rendel nevű szuperhősüket Valtra traktoron utaztatták a május 17-én kezdődött idei Cannes-i Filmfesztiválra. A speciális festésű N174 Direct modell a Valtra Unlimited Studio munkája.

Rendel 3000 kilométert tett meg a Valtra cég Suolahtiban lévő gyárából, hogy Németországon keresztül 10 nap alatt eljusson a Francia Riviérára. Ez valóban nagy teljesítmény, hiszen az erőgép legfeljebb 40 km/h haladási sebességre volt képes, és csupán este haladt, mert nappal a film népszerűsítésével foglalkozott.

Ha egy rajongó találkozott vele útközben, a traktorról készült fotóját megoszthatta egy erre a célra létrehozott Instagram oldalon. A legjobb képek készítőit később jutalomban részesítik. A film bemutatója után a traktor más európai rendezvényeken is részt vesz, és már soha nem tér haza, ugyanis eladták egy belga magánszemélynek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?