Súlyos madárinfluenza: szigorított a magyar főállatorvos

agrarszektor.hu
Megjelent a baromfitelepek járványvédelmi minimumfeltételeit tartalmazó országos főállatorvosi határozat. Egy telepre csak annyi szárnyas telepíthető be, amennyit szükség esetén be lehet zárni.

A főállatorvosi határozat részletesen tartalmazza azokat az előírásokat, amelyek betartására szükség van a szabadtartású víziszárnyas-telepek járványügyi biztonságának fokozásához, a madárinfluenza okozta károk csökkentéséhez és a későbbi kockázatok mérsékléséhez. A mától érvényes utasítás szerint a betelepítés várható időpontjáról legalább 3 héttel korábban írásban tájékoztatni kell az illetékes hatóságot. A takarmányt zárt, fedett helyen kell tartani, nyílt vízből pedig tilos itatni.

Milyen trendek várhatók idén a magyar takarmánypiacon? Olcsóbb lesz az állattartás? Erről is szó lesz az Agrárium 2017 Konferencián március 8-án Kecskeméten.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Egy telepre kizárólag akkora állományt lehet betelepíteni, amelynél biztosítható, hogy szükség esetén minden állat bezárható legyen. A határozat tartalmazza a víziszárnyasok, illetve egyéb szabadon tartott baromfik sűrűségnek megfelelő minimum alapterületét a zárt építményekben.

A főállatorvosi határozat a Földművelésügyi Értesítőben jelent meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 10. 12:13