Itt a megoldás? - Féregirtó vegyszer lehet hatásos a rák ellen

agrarszektor.hu
A rák ellenszere lehet az a rovarölő szer, amelyet a német Bayer fejlesztett ki - legalábbis ezt állítja a vállalat. A fonálférgeket irtó készítmény ugyanis a rákos sejteket is elpusztíthatja, így a cég megkezdte a hasonló élettani folyamatok vizsgálatát a növényi, az állati és az emberi szervezetben.

Rovarölő szert vethetnek be a jövőben a rákos sejtek ellen. A német Bayer ugyanis olyan kutatásokba kezdett, amelyekkel összefüggést találhatnak az emberek, állatok és növények élettani folyamatai között - írja a biospace.com.

A cég februárban kifejlesztett rovarölő szere a gyapotot és a földimogyorót károsító fonálférgek ellen hatásos. A vegyszer gyakorlatilag fulladást idéz elő a kártevőknél és a vállalat szerint aktív hatóanyagai ugyanezt a hatást tudnák elérni a rákos sejteknél is. Ezért a Bayer jelenleg egyes bőrrákos elváltozásoknál és a kutyák úgynevezett szívférgességénél vizsgálja a szer hatékonyságát.

Más hatóanyagok is bevethetők több fronton
A Bayer szerint a korábban piacra dobott termékek között is akad olyan hatóanyag, amelyet több élőlénynél is felhasználható. Így például a Gaucho nevű, gabonaféléknél használt rovarölő szerben az aktív hatóanyag egy másik Bayer termék, az Advantage nevű bolhairtó komponense.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?