Őrület! - El sem hinnéd, mire képesek ezek a sportos disznók (fotók)

agrarszektor.hu
Úszóversenyt rendeztek malacoknak Kínában. A disznók a szemtanúk szerint bátran vetették magukat egy tóba, majd edzőjük vezényletével versenyeztek a célig. Az eseményre minden jegy elkelt, de az állatvédő szervezetek máris kegyetlennek bélyegezték a rendezvényt.

Turisták tömegei tapsoltak, ahogy a malacok egy hídról a vízbe vetették magukat azon a versenyen, amelyet a kínai Hunan tartományban, a Shiyan tónál rendeztek meg május elsején. Szemtanúk állítása szerint a sertések az oldalukra festett számokkal vetették magukat a vízbe és az edzőjük irányításával versenyeztek a célig. 

A szervezők tudatosan képezték ki a malacokat a megmérettetésre, és a verseny után bőséges ételjutalomban részesítették az állatokat. Szerintük egyértelmű volt, hogy maguk a malacok is élvezték az eseményt, mivel a disznók szeretik a vizet.

Ezzel szemben az állatvédő szervezetek kegyetlennek minősítették a rendezvényt. Úgy vélik az állatokat igazságtalan volt lelökni az hídról, amelyről elrajtoltak. A szervezők viszont az esemény kibővítésének lehetőségét keresik. Terveik szerint rendszeres hétvégi versenyeket kellene hirdetni, hogy minél több ember szurkolhasson az ügyes disznóknak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 15. 12:02