Mobilon kereskedhetnek a FIdzsi-szigetek termelői

agrarszektor.hu
Egyszerű mobiltelefonokkal elérhető virtuális piactér létrehozásával segíti a Fidzsi-szigeteki Köztársaság kormánya az alapvető kommunikációs lehetőségeket nélkülözni kénytelen gazdákat.

 A legtöbb az országban használt mobilkészülékről elérhető szolgáltatás végtelenül egyszerűen működik, adott gazda egy telefonszám felhívásával érheti el a menürendszert, regisztrációt követően pedig válogathat a vételi vagy eladási ajánlatok közül, melyek összesítve, szöveges üzenet formájában jutnak el hozzá.

Az országban számos olyan területen folyik a termelés, melynek gyakorlatilag a mobiltelefon az egyetlen lehetősége a kommunikációra. A belföldi piac egyik legsúlyosabb kihívása ezeknek a területeknek a bevonása, illetve annak az abszurd helyzetnek az orvoslása, hogy gyakran még a környékbeli városok, települések sem értesülnek idejében arról, ha egy egyébiránt közel lévő gazdaságban megvásárolható termény van.

A helyi kormányzat által támogatott rendszer annak a programnak a része, mely az ország mezőgazdasági importfüggőségét hivatott csökkenteni a belső termelés fokozása által.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?