2024. április 28. vasárnap Valéria
Letarolta Németországot az import paprika: ki nem találnád, honnan érkezett

Letarolta Németországot az import paprika: ki nem találnád, honnan érkezett

agrarszektor.hu
Hamarosan véget ér a holland és belga paprikaszezon, a német piacokon a spanyol és a marokkói paprika uralkodik a pultokon. A spanyol árverési csarnokokban a paprika ára november eleje óta folyamatosan csökken, a piros, hegyes marokkói paprika 500 grammja pedig körülbelül 675 forint.

A Benelux államokban hamarosan, november második felében véget ér a paprikaszezon. Bár a német piacon még mindig kapható holland-belga áru, ez a paprika már kisebb, és a színeződése sem tökéletes, így gyakran akciózzák ezeket a termékeket - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Már most is a spanyol paprika uralja a piacot, és ez a dominancia az elkövetkező pár hétben tovább erősödik. A spanyol árverési csarnokokban a paprika ára a november elején tapasztalt csúcsot követően folyamatosan csökken. November közepén a klasszikus kerek fajták mellett a hegyes paprikák jelenléte is növekszik a kiskereskedelmi láncokban és a diszkontokban, megjelent például a piros, hegyes marokkói paprika, melynek ára 1,79 euró/500 g csomag (675 Ft/500 g) körüli.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!