2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Januárban dönthetnek a Pápai Hús 1913 Kft. tőkeemeléséről

agrarszektor.hu
A cég többségi tulajdonosainak egybehangzó véleménye szerint valamennyi érintett közös érdeke a pápai húsipari cég anyagi helyzetének rendezése. Az önkormányzati tőkeemelésről a következő, január 16-i taggyűlésen már döntés születhet.

Politzer József ügyvezető igazgató a mai taggyűlést követően úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a többségi tulajdonosok, vagyis a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. nem zárkóznak el az önkormányzati segítség elől, az azzal történő tárgyalások folytatására külön tárgyalódelegációt jelöltek ki annak érdekében, hogy a megbeszélések eredményétől függően akár már a január 16-i taggyűlésen érdemi döntést hozhassanak.

December végén jelentették be, hogy a pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli jelenlegi nyolcszázalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben. Áldozó Tamás, a város polgármestere a tulajdonrész pontos értékét nem közölte, csak annyit mondott, hogy a tőkeemelés több milliárd forintot jelent. Közlése szerint a tőkeemelés biztosítja a többletforrást az ezer embert foglalkoztató húsüzem forgóeszközhiány miatti problémájának megoldásához. A tőkeemeléssel a stratégiai - azaz a háromnegyedes többséget igénylő - döntéseket leszámítva a város határozhat a társaság ügyeiben - tette hozzá.

A húsipari cégek megmentését kormányzati szinten koordináló Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a decemberi pápai sajtótájékoztatón azt mondta: az önkormányzat nagyobb szerepvállalásával biztosított lesz a termelők és beszállítók folyamatos, pontos kifizetése, és a megfelelő alapanyag finanszírozása.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 9. 16:02