Szem előtt a szemét

agrarszektor.hu
Az ország hatvan pontján tartanak szeptember 29-én nyílt napot a szelektív hulladék feldolgozók. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) által kezdeményezett, KUKAkulTÚRA névre keresztelt rendezvényen az érdeklődők nyomon követhetik, mi történik a kiválogatott szeméttel begyűjtés után.

Vámosi Oszkár, az OHÜ ügyvezetője szerint évente több százmilliárd forint értékű újrahasznosítható hulladék megy veszendőbe, mert a lakosság jelentős hányada továbbra sincs tisztában azzal, milyen értéket dob a szemétbe. Az ügyvezető tájékoztatása szerint az érdeklődők - a lakóhelyükhöz legközelebb eső feldolgozó, illetve hasznosító létesítményben - "beleshetnek a kulisszák mögé", végigkövethetik a hulladék útját a telepre történő beérkezéstől a feldolgozásig. Megnézhetik a szolgáltatói és a hasznosítói telepek üzemszerű működését, megismerhetik a feldolgozás folyamatát.

A KUKAkulTÚRA keretében az ország 45 településén több mint 60 telephelyen fogadják az érdeklődőket, a helyszínek és programok listája megtekinthető a www.szelektivinfo.hu/kukakultura weboldalon, valamint az OHÜ facebook-oldalán.

Forrás: MTI

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06