Kínának szüksége van a magyar mezőgépiparra

agrarszektor.hu
Közös traktor- és mezőgazdasági munkagépgyártásról tárgyalt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Zhu Baocheng, a Kínai Mezőgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese a Magyar-Kínai Mezőgazdasági Munkacsoport 4. ülésén - írja a VM sajtóirodája.

Habár Kína a Föld népességének 22 %-át kiteszi, termőföldek és mezőgazdaság tekintetében bővítésre, fejlesztésre szorul, így a tárgyalás fő témája is a mezőgazdasági munkagépgyártás területén való kínai-magyar együttműködés volt.

Magyarország nyitott az együttműködésre mind a közös mezőgépipari fejlesztések, mind az energetikai berendezések minősítése terén.

Napirendre került még a kínai-magyar tudományos és technológiai együttműködési promóciós központ létrehozása is, melynek hazai gazdája a gödöllői Szent István egyetem lesz.

A kínai fél jelezte, hogy tovább bővítené Halászati és Öntözési Kutatóintézettel (HAKI) való kapcsolatait, szorgalmazná a fenntartható pontytenyésztési technológiák fejlesztését és a genetikai erőforrások javítását.

Zhu Baocheng megerősítette hazánk meghívását a 7. Kínai- Közép Európai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Fórumra, valamint a Vin China kiállításra is, melyet kifejezetten a közép-európai borok bemutatására szerveznek Pekingben.

 

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?