2024. május 13. hétfő Szervác, Imola

Kereskedelemfejlesztési pályázat kkv-knak

agrarszektor.hu
380 millió forint keretösszegről írt ki kereskedelemfejlesztési pályázatot a Nemzetkülgazdasági Hivatal (HITA). A HITA pénteki közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium döntése alapján írja ki a pályázatot a 2011. évi és 2012. első félévi, 2012. június 30. előtt megkezdett akciók megvalósítására.

Kimondja továbbá, hogy a HITA célja az általa meghirdetett, kezelt és finanszírozott pályázati rendszeren belüli magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítása, elsősorban a kis és közepes méretű vállalkozások külpiaci értékesítésének elősegítése.

A külpiaci tapasztalatokkal rendelkező vállalkozások számára az export további bővítéséhez, exportképességük javításához, az új piacokon való megjelenéshez, valamint a külpiacokon még kezdő, de versenyképes, potenciális exporttermékekkel rendelkező vállalkozásoknak a külpiacra lépéshez egyaránt szükségük van támogatásra - olvasható a közleményben azzal, hogy a pályázat támogatja a kkv-k exportbővülését a keleti régiókban, segíti a rácsatlakozást a nagy európai exportőrökre, valamint elősegíti a Kárpát-medencei gazdasági együttműködést - írja a Vállalkozóinegyed.hu.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 380 millió forint. A pályázati kiírás forrása a költségvetés által biztosított, nemzetközi befektetéseket támogató célelőirányzat - közölte a HITA.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?