2024. május 11. szombat Ferenc

Fogyasztóvédők ellenőriznék az élelmiszerek szavatosságát

agrarszektor.hu
Az élelmiszerek lejárati idejének, fogyaszthatóságának ellenőrzése a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hatáskörébe kerülne az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága albizottságának ülésén elhangzott javaslat szerint.

A kormányprogramban megfogalmazott céloknak megfelelően a korábban három tárcához tartozó élelmiszerlánc-felügyelettel kapcsolatos feladatokat a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz csoportosították, ezzel is megkönnyítve és hatékonyabbá téve a felügyeleti munkát - nyilatkozta a VM a Magyar Nemzet kérdéseire válaszul.

A javaslat azért is fontos, mert amíg az uniós gyorsriasztási rendszer adati szerint évről-évre nő az élelmiszerekkel kapcsolatos bejelentések száma, addig a hazai árukkal kapcsolatos bejelentések száma stagnál illetve csökken.

A szaktárca szerint a társhatóságokkal való együttműködésnek köszönhetően csökkent az élelmiszerekkel történő visszaélések száma is, további érv pedig, hogy fogyasztóvédőként mindössze 450-en dolgoznak jelenleg (míg a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál 3500-an.)

 

forrás: MTI

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?