Tejtermék a gabona helyett az EU élelmiszersegély-programjában

agrarszektor.hu
Az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Program a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szervezésében valósul meg, amelynek keretein belül az EU-s forrásból előállított élelmiszereket magyar rászorultak részére juttatják el különféle, az MVH-val szerződött segélyszervezetek.

Az EU Élelmiszersegély-program 2012-es folytatásáról nemrégiben határozott az Európai Bizottság. Eszerint Magyarország továbbra is részt vehet benne, egy fontos változtatással: a gabona alapú termékek (liszt, tészta) helyett ismét visszatérnek a programba a tejtermékek, így a rászorulók számára újból lehetőség nyílik többek között UHT tej kiosztására is. Ez a termék nem igényel hűtést, több hónapig eltartható, így a tejtermékeket nélkülözőknek kifejezetten hasznos és tápláló.

Az EU idén jóval kevesebb intervenciós készlettel rendelkezik (amivel az élelmiszereket az EU fizeti), így az élelmiszerek mennyisége is csökkenni fog. A program továbbra is napirenden van, így az EU döntéseitől függ, hogy lesz-e további fejlesztés, változtatás, illetve hogy emelkedhet-e a kiosztott élelmiszerek mennyisége, és választéka bővülhet-e.

 

forrás: mvh.gov.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?