2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nagy a baj: szükségállapotot hirdettek Oroszországban

Nagy a baj: szükségállapotot hirdettek Oroszországban

agrarszektor.hu
Az emberemlékezet óta legsúlyosabb árvíz sújtja Oroszország egyik régióját, több más területen szükségállapotot hirdettek az árvízveszély miatt. Az orosz mezőgazdasági miniszter tájékoztatása szerint a kialakult helyzet azonban nem zavarta meg jelentősen az agrárvállalkozások tevékenységét. Erről Dmitrij Patrusev számolt be, hogy enyhítse az esetleges terméspusztulással kapcsolatos félelmeket.

Bár Oroszország több régióját árvíz sújtja, ez nem zavarta meg a mezőgazdasági vállalatok tevékenységét. Dmitrij Parusev elmondása szerint a tavaszi vetések területe megközelíti az 5 millió hektárt, ami valamivel nagyobb ütemű, mint tavaly - írta meg a Reuters. Oroszország arra számít, hogy 2024-ben a második legnagyobb termést fogja betakarítani, a 2023-as 147 millió tonnás gabonarekord után. Az idei betakarításra szánt terület 300 ezer hektárral 84,5 millió hektárra nő - mondta a mezőgazdasági miniszter még januárban. Az őszi vetésű növényeket 20 millió hektáron vetették el. Az éghajlatváltozás egyre nagyobb hatással van a világ agráriumára, erről és a probléma esetleges megoldási lehetőségekről többet is megtudhatsz az Agrárszektor és a Portfolio közös idei évben elsőként megrendezésre kerülő AgroFuture 2024 konferencián.

Észak-Kazahsztánban és az oroszországi Ural régió nagy részében ugyanakkor az emberemlékezet óta legsúlyosabb árvízzel küzdenek, mivel az olvadékvíz megduzzasztotta a világ hetedik leghosszabb folyórendszerének mellékfolyóit, és több mint 125 ezer embert kényszerített arra, hogy elhagyja otthonát. A mezőgazdasági minisztérium közölte, hogy az Orenburg, Altaj, Kurgan és Tyumen régiókban szükségállapotot hirdettek. A Volga folyó szamarai régióját is széles körű áradások veszélye fenyegeti - közölték. Az ágazati szakértők szerint a valódi károkat csak a vizek levonulása után lehet felmérni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!