MENÜ

Professzionális baktérium kijuttatás /II. rész/

2014.03.19.

A Permetezes.hu munkatársai elkötelezettek a baktériumtrágya kijuttató berendezések fejlesztésének tekintetében, ugyanis, ahogyan azt aktuális sorozatunk első részében olvashatták, rendkívül fontosnak tartjuk a baktérium készítmények használatának népszerűsítését, ennek a talajéletre, és ezáltal kultúrnövényeink fejlődésére gyakorolt jótékony és hosszútávú hatásai miatt. A műtrágyázás kiegészítéseként a baktérium készítmények a tápanyagellátás hatékonyságának növelése mellett közvetetten befolyásolják a talaj fizikai tulajdonságait, illetve egyéb a termesztés során fellépő korlátozó tényezőt, többek között a vízszolgáltató képességet.

A kérdést, a kijuttatás-technikai oldaláról megközelítve, nagyon fontos munkafolyamat a baktérium készítmény talajra való kipermetezése utáni szinte azonnali aláforgatás. Ennek megoldására fejlesztettük ki a Mikro-Spray baktérium kijuttató rendszert.

permetezes
A Mikro-Spray egy 350 l űrtartalmú tartályból, egy 13-, vagy 21 l/perc térfogatáramú szivattyú egységből, a talajművelő eszköz munkaszélességének függvényében választható maximum 4,5-, illetve 6 m szélességben permetezni képes, állítható szórásszélességű szórókeretből és egy stabilan rögzíthető tartószerkezetből épül fel. A berendezést az erőgép elejére célszerű felszerelni, a megfelelő munkaszélességű szórókeret kiválasztásával, ilyen módon a traktor után bármilyen talajművelő eszköz felakasztható, csupán a helyes beállítás szükséges

a tökéletes munkavégzéshez.

 Már elérhető a Mikro-Spray DeLux változata is, amely egy nyomóági mágnesszelepet  és egy traktorkabinban elhelyezhető vezérlőt tartalmaz. A vezérlő segítségével a fordulókban a permetezés könnyedén megszüntethető a szivattyú leállítása nélkül, majd a következő fogásban a szelep kapcsolásával egyidejűleg újraindítható. Nem szükséges a szivattyú leállítása, ezáltal megtakaríthatjuk azt az időt míg a szivattyú újra „felkapja” a folyadékot.

Jelenkezzen be és nézze meg ingyen letölthető Mikrospray katalógusunkat!

Mikro-spray baktérium kijuttató rendszerrel kapcsolatban bővebb információkért keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken: 

Cím:

Telefon:

E-mail:

2213 Monorierdő, Barátság u. 16.

+36 29 419 690

[email protected]