MENÜ

OptiCorn Premium kukoricacső-törő adaptercsalád

2016.01.22.

Az OptiCorn Premium adaptercsalád tagjainak alapvető jellemzője, hogy az összes részegységük alumínium és korrózióálló acél anyagok felhasználásával készül.

Ezen anyagok kombinálásával, adott helyen előnyös tulajdonságaik kihasználásával nagyon könnyű gép építhető. A könnyű gép kevésbé terheli a kombájn ferdefelhordóját, kedvezően hat az üzemanyag felhasználásra és a tengelynyomásokra, főként a hátsó kormányzott kerekeknél. A rozsdásodásra nem hajlamos anyagok miatt a gépek tökéletesen időtállóak, hosszú idő után is esztétikusak maradnak.

 

A gépek hajtásrendszerét az Optigép Kft. a Walterscheid GmbH-val közösen fejlesztette ki. A hajtásban csak alumínium házzal rendelkező fogaskerekes hajtóművek, kardántengelyek, és egyéb, az üzembiztonságot növelő speciális hajtáselemek találhatóak, tehát nincs a gépben lánchajtás. A beépített 3 fokozatú váltó hajtómű segítségével a gép teljes hajtásrendszerének fordulatszáma egy mozdulattal a gyári alapértékhez viszonyítva ±5%-kal változtatható a felhasználói szokások és betakarítandó állomány függvényében.

A gépekben nincsenek súrlódó biztonsági kapcsolók, csak csillagracsnik, amelyek még többszöri leoldás esetén is ugyanazt az eredetileg beállított nyomatékot biztonságosan tudják átvinni.

A gépek napi karbantartástól mentesek, csak néhány elem igényel 100 üzemóránkénti zsírzást. A legtöbb hajtáselemnél viszont csak szezonvégi ápolás szükséges.

A váz kialakítása lehetővé teszi, hogy nem billenthető elejű ferdefelhordók esetében is beállítható legyen a gép megfelelő talajhoz viszonyított állása, ami a hatékony betakarítás egyik alapfeltétele.