MENÜ

Nyári előrejelzés: ismét nagyszabású agrár szakkiállítások várhatók januárban

2014.07.14.

Miközben az agrárágazat szereplői legsűrűbb időszakukat élik, a kiállítások szervezői sem tétlenkednek. Gőzerővel készítik elő a jövő év január 28-31. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításokat, hogy a mezőgazdaság szakemberei a pihenő időben ismét áttekinthessék a piac újdonságait, felkészülhessenek az új beszerzésekre.
A kínálat előreláthatólag ezúttal is a lehető legteljesebb lesz: az előrejelzések alapján várhatóan ismét megtelik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont összes pavilonja kiállítókkal.

A HUNGEXPO és a MEGFOSZ közötti több éves megállapodásnak köszönhetően a piaci szereplők színe-java megjelenik január végén, segítve ezzel a látogatókat, hogy kellő áttekintést kapjanak a hazai mezőgazdasági géppiac kínálatáról és így a legjobb vásárlási döntést tudják majd meghozni.

Az AgrárgépShow és az AGROmashEXPO együttes megrendezése bebizonyította az eltelt év alatt, hogy nem csupán a látogatók járnak jól a szélesebb kínálattal, de a kiállítók számára is nagyságrendileg több potenciális vásárlót vonz egy ilyen rendezvény. A tavalyi évben közel 41.000 mezőgazdasági szakember volt kíváncsi a 270 kiállító 36.000 négyzetméteren felvonultatott termék és szolgáltatás kínálatára.

_RO_7623_1000

A kiállítások sikerét nem csak a kiállítók és a szervező HUNGEXPO értékelte pozitívan, hanem a látogatók is. A látogatók körében végzett felmérés eredményei alapján elmondható, hogy a látogatók is maximális elégedettséggel tértek haza a kiállításokról.

 • A látogatók 82%-a kifejezetten értékeli a két rendezvény egyidejű megrendezését
  • A látogatók 35%-a hozott konkrét vásárlási döntést a helyszínen.
 • A látogatók érdeklődési köre az alábbiak szerint oszlik meg (többet is jelölhetett):
  • Növénytermesztés gépei 88%
  • Input 36%
  • Állattenyésztés gépei, technológiái 35%
  • Szőlészet és pincészet 29%
  • Díszparkok, kertek 21%
  • Logisztika 18%
  • 93% tervezi, hogy jövőre is kilátogat.

 _IMG_5184_1000

Minden adott tehát ahhoz, hogy jövőre is sikeres rendezvény várja  a kiállítókat és látogatókat,

Az AGROmashEXPO az input-gépesítés-logisztika hármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában egyre szélesebb választékot mutat be. Növekszik a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

Az AGROmashEXPO keretein belül a hazai gépgyártók (MEGFOSZ) tagjai ismételten nagyszabású bemutató keretében vonultatják fel a hazai gépgyártás újdonságait.

_RO_7655_1000

A MEGFOSZ (Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége) tulajdonában lévő AgrárgépShow keretein belül pedig megjelenik a hazai gépforgalmazók színe-java, köztük a nagy, piacvezető cégekkel.

A kiállítások szakmai partnereinek köszönhetően színvonala előadások gondoskodnak arról, hogy ne csak a termékek, szolgáltatások, hanem a legaktuálisabb kérdésekre, problémákra adott válaszok is elérhetőek legyenek a látogatók számára.

Bővebb információ: www.agromashexpo.hu, www.agrargepshow.hu

_IMG_5372_1000