MENÜ

METALWOLF szántóföldi kultivátorok

2020.06.09.

A 30 éves gyártási tapasztalattal rendelkező METALWOLF Kft. napjaink elvárásainak megfelelően a legkorszerűbb technológiával gyártja munkagépeit. A 25 embert foglalkoztató géderlaki családi vállalkozás széles portfóliójában tárcsákat, sorközművelőket, hengereket, kombinátorokat, ásóboronákat, fogasokat, lazítókat kínálnak, egyedi elképzeléseket is megvalósítanak, illetve gépeik egyedi kialakításokkal is kérhetőek. Ahogy a szlogenjük is mondja, igazi partnerek a talajművelésben.

 

Cikksorozatunk jóvoltából most megismerheti a Metalwolf termékcsalád tagjait.

Szántóföldi kultivátorok

A tarlóhántás legkorszerűbb eszközei a szántóföldi nehéz kultivátorok, de a mostanában egyre népszerűbb forgatás nélküli művelésnek szintén alapvető eszköze. Mindezekre tekintettel portfóliónkban fontos helyet foglal el a szántóföldi kultivátor. 

A METALWOLF Kft. szántóföldi kultivátorai 10-27 cm művelési mélységben, tarló művelésére, szármaradvány bedolgozására alkalmasak.

A vázak függesztett két gerendelyes, és félig függesztett, két és három gerendelyes kialakításúak. A kapakiosztás lehet kettő vagy három soros. A két sorba rendezett kapák 42 cm, a három sorosak 27 cm-es kapaosztással készülnek.

 

mw_szk-2-5-f (1)

 

A szerelhető kapafej különböző méretű vésőorr, és szárny kombinációval az adott munkára a leginkább megfelelő szerszám állítható össze. A nyírócsavarral biztosított kapaszárak dőlésszöge állítható, így jobb talajba hatolás érhető el kötött talajokon is. Ezek az eszközök kultivátorkapáikkal szélesebb munkamélység-tartományban képesek dolgozni, mint a tárcsás talajművelők. Nem porosítanak, jobban lazítanak és ennek köszönhetően a talajélet szempontjából jobb struktúrát hoznak létre. A kapasorok számával arányosan javul a kultivátorok lazító és keverő hatása. A kapaosztását úgy alakítottuk ki, hogy minél nagyobb átömlési keresztmetszettel rendelkezzenek a talaj és a mulcs áramlásához, azaz ne tömődjenek el munka közben. 

A szántóföldi kultivátoroknál a kultivátor kapák egyenetlen talajfelszínt hagynak hátra, ezért utánuk egyengető tárcsákat helyeztünk el, amelyeknél a szögállás és művelési mélység is állítható.

 

mw_szk-3-0-v_2sor-kapa_dd-heng (2)

 

A kultivátorokat mindig kapcsolt hengerrel szereljük, amelyek lezárják a talaj felszínét. A hengerek közül ékgyűrűs- vagy lemez hengert kínálunk a szántóföldi kultivátorainkhoz. Függesztett változatoknál 480 mm átmérőjű, 100 laposztású ékgyűrűs henger, félig függesztettnél ékgyűrűs henger, vagy 130 mm osztású, Æ600 mm lemez henger választható. Mindkét hengertípus sárkaparóval szerelt.

 

mw_szk-2-5-f (3)

 

Függesztett művelés szélesség: 2,5 m; 3 m; 4,7 m. A teljesítményigényük 90-180 LE között van, mérettől függően.

Félig függesztett művelési szélesség: 3 m, 4,8 m, 5,7 m. A teljesítményigény a mérettel arányosan növekszik, 120–250 LE között.

A 3 m fölötti eszközök hidraulikusan csukhatók, szállítási szélességük 3 m.

 

mw_szk-3-0-v_2sor-kapa_dd-heng (1)

 

Részletes műszaki adatokat megtalálja honlapunkon: www.metalwolf.hu
Keressen minket! 0620/350-80-59, [email protected] 


Cikksorozatunk korábbi részei: