MENÜ

Kevesebb kockázat, nagyobb haszon LG szemes kukorica hibridekkel

2016.02.03.

A Limagrain tavaly ünnepelte 50 éves „születésnapját”. Ma már Európa egyik vezető vetőmag piaci szereplője, amely folyamatosan bővíti nemzetközi jelenlétét. A Limagrain közel húsz éve van jelen Magyarországon, önálló LG márkaképviselettel 15 éve. Folyamatosan munkálkodunk a különféle termesztési körülményeknek és felhasználási igényeknek megfelelő hibridek előállításán, a maximális termés és minőség, azaz a nagyobb jövedelem érdekében.

Az elérhető legmodernebb technológiák alkalmazásával lehetőségünk van arra, hogy az új keresztezésekben megjelenő genetikai előrehaladást, a lehető legrövidebb idő alatt hozzáférhetővé tegyük a termelőknek. Hibridjeinket kiterjedt szántóföldi kísérleti rendszerünk segítségével a hazai termesztési körülmények között több éven keresztül teszteljük. Így megalapozottan mondhatjuk, hogy vetőmagjaink nemesítési innovációt, hozzáadott értéket hordoznak magukban.

Szemes kukorica kínálatunkból négy hibridre szeretném felhívni minden termelő figyelmét.

20150923- 020 -LG30315_jav_k

Az LG 30.315 (FAO 320) új, nagy termőképességű hibrid, a korai éréscsoport elején. Gyors vízleadásával azoknak jelent kitűnő megoldást, akik a korai betakarítás előnyeit kihasználva nem akarnak lemondani a nagy termésről sem.

Kezdeti fejlődése gyors, virágzási ideje a legkorábbiak közé tartozik, ezért időben vetve jó eséllyel kerüli el a termékenyülés időszakában előforduló szárazságot. A jól ismert és népszerű LG 33.30 hibridünknél modernebb, nagyobb terméspotenciállal, gyorsabb vízleadással, viszont hasonlóan jó alkalmazkodó képességgel rendelkezik.

Az LG 30.369  - Limanova -  2015-ben a legnagyobb területen vetett LG kukorica hibrid volt Magyarországon!

Termőképessége, tenyészideje (FAO 370) és alkalmazkodó képessége lehetővé teszi, hogy bármely gazdaságban gerincét képezze a kukorica vetésszerkezetnek.

Stressz-tűrő képességét két aszályos évben, 2012. és 2013., kiváló termőképességét 2014-ben bizonyította. A Magyar Kukorica Klub kísérleteiben a két legnépszerűbb korai versenytárs hibridnél is többet termett. Korai vetésre alkalmas, nagyon jól tolerálja a szemtelítődés időszakában előforduló száraz periódusokat is.

LG_tablazat

Az LG 30.389 (FAO390) perspektivikus hibrid a korai éréscsoport végén.

Nagy termőképességgel rendelkezik, és alkalmazkodó képessége is jó. Így nem csak intenzív technológia alkalmazása esetén vagy kedvező körülmények között lehet sikeres hibrid.

A jó körülmények között kiváló eredményeket produkáló LG 33.95 hibridünkhöz képest termőképességben, alkalmazkodóképességben és vízleadásban is előrelépést jelent. Ezt megerősíti partnerink tapasztalata, akik a 2014. évi kísérleti eredményekre alapozva tavaly már üzemi méretekben is kipróbálták.

LZM 564/29 (FAO490)

Ígéretes, nagy termőképességű fajtajelölt a középérésű csoport végén.

Jól viseli a stressz hatásokat, azonban termőképességének kihasználása akkor lehetséges, ha biztosítják a fejlődéséhez és a termésképzéshez szükséges optimális agronómiai feltételeket.

A megfelelő hibrid választás során támaszkodjon a Limagrain kereskedelmi képviselőinek szakmai tapasztalatára és látogasson el weboldalunkra: www.lgseeds.hu

Mórocz Péter

termékfejlesztési vezető