MENÜ

Ingyenes T kategóriás jogosítvány a Zetor-Vas Kft-nél

2014.03.20.

Kiemelkedően nagy az érdeklődés a Zetor-Vas Kft. által indított T kategóriás képzések iránt, mert egyre többen szembesülnek azzal, hogy a B kategóriás jogosítványban szereplő „T” jelzés, csak arra jogosítja fel a tulajdonosát, hogy piros rendszámos traktorral egy nehéz, valamint fekete rendszámos traktorral egy könnyű pótkocsit (max. 750 kg össztömegű) vontasson, T kategóriás jogosítvánnyal azonban már lehetséges fekete rendszámos traktorral (mezőgazdasági vontatóval) egy, illetve kettő nehéz pótkocsi vontatása is.

Az idei évtől a cég országosan szervez tanfolyamokat, minimum 15 fő részvételével. A képzési helyszínek általában a megyeszékhelyeken vannak, de ha a lehetőségek adottak  akkor az iskola más helyszínen is el tudja indítani a képzést. Ahol már van egy jelentkező, oda a Zetor-Vas Kft. munkatársai hamar összgyűjtik a tanfolyam elindításához szükséges létszámot. Jelenleg 6 helyszínen folyik az oktatás több mint 100 fő részvételével.

A Zetor-Vas Kft. az oktatásban elért eredményeit amellett, hogy a hallgatóik az országos átlagnál magasan jobb arányban vizsgáznak sikeresen, annak köszönheti, hogy a fő profilja már 17 éve a gépértékesítés, ezért a gazdák részéről nagy a bizalom irántuk.

A tanfolyam 4 részből áll, hasonlóan a B kategóriás jogosítványéhoz; kresz, biztonságos üzemeltetés (műszaki), rutin és forgalom.

Az oktatógépek helyszínenként változnak, de általában egy Zetor traktoron gyakorolhatnak a tanulók. A tantermek speciálisan felszereltek mind az elméleti, mind a gyakorlati részen, megkönnyítve ezzel a felkészülést.

 px_plus

A tanulók által fizetett tandíj 100%- ban visszaigényelhető az MVH tól, amennyiben a jelentkező rendelkezik  MVH-s regisztrációs számmal, és őstermelői / egyéni vállalkozói igazolvánnyal, vagy egy olyan cég alkalmazottja, amelynek szintén van MVH-s regisztrációs száma.

 

 T kategória_5

 

Márciustól szintén támogatott formában indul még Mezőgazdasági vegyszer és üzemanyag szállító tanfolyam (kis ADR) és nem támogatottban Undort keltő anyag tanfolyam, amelyekkel többek között már szerves és műtrágyát is szállíthatnak.

Bővebb információért hívják a 70/415-3921-es számon Vas Nórát, vagy keressék fel a www.zetorvas.hu oldalt.

 

T kategória_2

T kategória_37

T kategória_55