MENÜ

Impozáns mobilszervizműhely a bajai telephelyen

Múlt heti felsőzsolcai beruházása után újabb épületet adott át az AXIÁL Kft.

2022.12.21.

„Régi álmunk vált valóra az új, nagyobb bajai mobilszervizműhellyel” – hangzott el a beruházás ünnepélyes átadóján Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének beszédében.

 

A 2021 augusztusában átadott, kibővített Alkatrész Logisztikai Központ után újabb fejlesztési projekt valósult meg az AXIÁL Kft. Baján található központi telephelyén. Ezúttal a régió mobilszervizesei számára épült új műhely a munkakörnyezet komfortosabbá tétele, valamint az ügyfelek minőségi és gyors kiszolgálásának fenntartása érdekében.

2022 márciusában kezdődött az építkezés, mely július 12-én érte el legmagasabb pontját, majd december 5-én került sor az ünnepélyes átadóra. Az ünnepségen elhangzott, hogy az új műhely 830 négyzetméteren fogadja a gépeket és összesen 12 db ipari kapu fogja biztosítani azok ki- és beállását. A nehéz javítási munkákat híddaru segíti és akár 5 tonnát is felemel 6 méter magasságig. Az épület teljes területe 1060 négyzetméter a szociális résszel, kézianyagraktárral együtt.

 

dsc_0290-k

 

A projekt során a teljesség igénye nélkül hozzávetőleg 2000 négyzetméter szendvicspanelt, 5000 négyzetméter térkőburkolatot, 5400 m villamos vezetéket használtak fel, valamint 3500 köbméter földet mozgattak meg, 600 köbméter betont építettek be és az előregyártott szerkezet össz súlya eléri az 500 tonnát.

Az épületről elmondható, hogy a korábban készült műhelyekhez képest ez szélesebb, amelyre a gépek növekvő mérete miatt van szükség. „Míg 2001-ben a CLAAS gépek forgalmazásának kezdetekor az átlagos vágóasztalszélesség 5 méter 50 cm volt, most már van olyan vágóasztal, mely 12 méter 30 cm.” – mondta Harsányi Zsolt.

 

dsc_(193)-1200

 

Az épületet Csáki-Felső Sándor ügyfélkapcsolati vezető csapata veszi birtokba, aki kérdésünkre elmondta, hogy: „23 fő fog a műhelyben nap mint nap dolgozni, a régió mobilszervizszerelői és a tevékenységükhöz kapcsolódó többi munkatárs. Nagy előrelépés ez a 2021-es Service Award versenyen „A legjobb szervizműhely” díjjal elismert csapat életében, hiszen a korábbihoz képest nagyobb területen tudjuk a gépeket javítani, illetve itt olyan korszerűbb eszköz is rendelkezésre áll, mint például a híddaru.”

 

dsc_0097-1200

 

„A beruházással tovább nő a cég szervizműhely kapacitása, mely most már eléri az 1,7 hektárt, illetve ennek azért van kiemelt jelentősége, mert, több gépet tudunk szerelni, tehát több megrendelőt tudunk színvonalasan kiszolgálni. Fontosnak tartjuk az értékesítés utáni ügyfélkiszolgálást, mely elengedhetetlen része a jó ügyfélkapcsolatnak, ezen keresztül a vállalat eredményességének. Célunk összességében a közép-európai mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai igényeket géppel, bérgéppel, bérmunkával, szervizzel, alkatrésszel, valamint finanszírozással gyorsan és hatékonyan kiszolgálni. Fejlődésünk nem áll meg ezzel a beruházással, 2023-ban a székesfehérvári, szolnoki és pécsi telephelyeken is bővítéseket, fejlesztéseket tervezünk.” – tette hozzá a 31 éves cég tulajdonos-ügyvezetője.

Az ünnepségen Harsányi Zsolt mellett beszédet mondott Széll Péter Baja város alpolgármestere, Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, valamint az AXIÁL Kft. egyik kiemelt beszállítójától, a HORSCH cégtől Cornelia Horsch.

 

dsc_(148)-1200

 

A munkálatok Likár László építész tervező, valamint a Gemenc Bau Kft. kivitelező cég segítségével valósultak meg.

 

dsc_0123-pano-1200