MENÜ

Íme a nagyüzemi tűpontos műtrágyaszórás csúcsa, a Rauch Axent

2022.02.18.

A Rauch immáron több mint 100 éves múltra tekint vissza műtrágyaszóró gyártásban. Az elmúlt években több alkalommal kaptak AGRITECHNICA innovációs díjat a Rauch különböző precíziós és technológiai megoldásai. Most íme a nagyüzemi műtrágyaszórás zászlóshajója, a Rauch Axent vontatott műtrágyaszóró.

 

A Rauch kínálatában a függesztett műtrágyaszórók mellett megtalálható a vontatott kivitelű Rauch Axent típus is. A gyár kifejezetten a nagy gazdaságok számára fejlesztette ki az Axent 100.1 típusú vontatott műtrágyaszóróját, amely nagy teljesítményű precíz műtrágyaszórásra készült.

 

rauch axent kite

 

Precíz műtrágya és mész kijuttatása egy géppel? Lehetséges!

A Rauch Axent különlegessége, hogy alkalmas műtrágya (AXIS-PowerPack egység) mellett mész (LIME-PowerPack egység) szórására is. A gyorskapcsoló rendszernek (Quick-change-system) köszönhetően akár kevesebb mint 10 perc alatt átalakítható a hátsó szóróegység a kívánt munkaműveletnek megfelelően.

 

rauch

 

Precíz és nagy területteljesítményre hangolva

Maga a műtrágyaszóró adapter technológiája megegyezik egy hidraulikusan hajtott ISOBUS-os Axis-H műtrágyaszórójával.

 

rauch vontatott mutrágyaszoro

 

A nagy területteljesítményt a 9,4 m3-es tartály, illetve a granulált műtrágyák esetében maximálisan elérhető 50 m-es szórási szélesség garantálja.

Ráadásul az adagolás teljesen automatikusan történik a jól bevált Elektronikus Anyagáramlás Szabályozás (EMC) segítségével a tűpontos műtrágyaszórás jegyében.

 

rauch axent műtrágyaszóró

 

A hidraulikusan működtetett támasztóláb-, illetve takaróponyva-mozgatás az alapfelszereltség részét képezik, de opcionálisan rendelhető különböző nyomtáv, gumizás, illetve kormányzott futómű.

Műszaki adatok

 Maximális töltési mennyiség

 8.400 kg

 Tartálykapacitás

 9.400 liter

 Saját tömeg

 4.250 kg szóró egység nélkül

 Megengedett össztömeg

 13.000 kg

 Függőleges terhelés (alsó bekötés)

 3.000 kg

 Függőleges terhelés (felső bekötés)

 2.000 kg

 Hosszúság

 7,70 m szóró egységgel

 Teljes szélesség

 2,55 m

 Teljes magasság

 3,15 m

 Nyomtáv

 2,0 m, 2,1 m, 2,15 m; 2,25 m

 Szállítási sebesség

 40 km/h

 Teljesítményigény

 min. 180 LE

 

Az elmúlt években tapasztalható műtrágya árak emelkedése miatt is egyre fontosabbá válik a hatékony és tűpontos műtrágya-kijuttatás. Ha tehát nagy területteljesítményű, nagyüzemi és precíziós műtrágyaszórásra alkalmas gépre van szüksége, a Rauch Axent a kiváló választás!

 

További műszaki részletekért, valamint az aktuális Rauch akciókért
>>keresse fel az Ön KITE gépértékesítőjét!<<

Sütő Antonió, marketingvezető