MENÜ

Hatékony segítség gyümölcstermesztőknek – önjáró és vontatott gyümölcsszedő platformok a KITE Zrt. kínálatában

2021.05.19.

A mezőgazdaság területén jelentkező munkaerőhiány talán még fokozottabban érinti a gyümölcstermesztéssel foglalkozó gazdákat, hiszen a termesztés során biztosítani kellene több olyan munkaművelet, amelyeket mindezidáig kézzel kellett végezni.

 

A KITE Zrt. kínálatában lévő Macfruit önjáró gyümölcsszedő platformok és Kertitox Atlas vontatott platformok ezeknek a munkáknak az elvégzésében nyújtanak valós és hatékony segítséget.

Macfruit Export önjáró platformok

A Lombardini diesel motorokkal felszerelt Export gyümölcsszedő-kocsik hatékony segítséget nyújtanak a betakarítás idején. A 300 és 400 cm hosszú felépítménnyel szerelt kocsik 150 és 170 cm-es szélességben érhetőek el. A platform akár 285 cm magasra is kiemelhető, magassága és szélessége is elektro-hidraulikusan állítható. Méreteiből adódóan kényelmes helyet biztosít a rajta dolgozóknak. A középen elhelyezkedő görgősornak köszönhetően a megtelt ládák továbbítása egyszerűen és erőlködés nélkül történik.

A munka hatékonyságát növelik az elölre és hátra felszerelhető villák, amelyek segítenek az üres konténerek felvételében, illetve a megtelt konténerek leengedésében.

Fontos szempont az alkalmazásuknál, hogy a gépek manőverezőkészsége kiváló, amelyet a négykerék hajtás és a négykerék kormányzás tesz lehetővé. Ez kiegészíthető egy opcionálisan felszerelhető automatikus kormánytással is, amely érzékelők segítségével a sor közepén tartja a platformot munka közben.

Sokoldalúság

A Macfruit Export önjáró platformoknak megkérdőjelezhetetlen szerepe van a mai, modern ültevények fenntartásában, hiszen a betakarításon túl más munkák elvégzésére is alkalmas.

A platform nagy segítség a metszési munkák során is. Az opcionálisan kérhető kompresszor segítségével pneumatikus metszőollók vagy láncfűrészek működtetésére is alkalmas, de kiválóan használható az akkumulátorral működő Pellenc elektromos kéziszerszámokkal kiegészítve is. Ezen túl pedig a jéghálóval kapcsolatos munkákat is el tudjuk vele végezni.

macfruit-gyumolcsszedo-platform-kép 4

Kertitox Atlas vontatott platformok

Azok számára, akik kisebb beruházással szeretnék elkezdeni a betakarítás, metszés gépesítését nagyszerű lehetőséget nyújtanak a rendkívül kedvező áron elérhető, magyar gyártású Kertitox Atlas vontatott platformok.

A traktor vontatású eszköz kezelése egyszerű, a platform hidraulikusan emelhető, amelynek vezérlését egy opcionálisan rendelhető külső vezérlőpanel is segítheti, így nem kizárólag a traktorfülkéből tudjuk beállítani a magasságot. Az ATLAS platformok kétféle szélességben is elérhetőek, így a különböző sortávolságú gyümölcsültetvényekben is hatékonyan lehet használni őket.

A felépítmény közepén, igény szerint elhelyezett görgősor segít a ládák, konténerek akadálymentes továbbításában. Szintén opcionális a hátsó vonólap, amely ládaszállító tiroli kocsik vontatását teszi lehetővé.

 

kertitox-gyumolcsszedo-platform-kép 3

 

További részletekért és ajánlatokért keresse gépértékesítő kollégáinkat!

Lizák Gábor (Kelet-Magyarország) +36 20 362 3372,
Pálffy Ottó (Nyugat-Magyarország) +36 20 362 3413

Pályázati lehetőségekkel kapcsolatban hívja a +36 20 261 8937 információs vonalat,
ahonnan azonnali segítséget kap!

kite-logo-k