MENÜ

Fontos mérföldkőhöz érkezett az AXIÁL Kft. és a Fendt kapcsolata

2017.10.10.

A két vállalkozás szeptember végén a Gödöllői Királyi Kastélyban ünnepelte partnerkapcsolatának 15 éves jubileumát. Az eseményen Peter-Josef Paffen, az AGCO/Fendt cégvezetés elöljárója, illetve Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője mondott beszédet.

Peter-Josef Paffen előadásának első részében ismertette az európai mezőgéppiac jelenlegi helyzetét. Elmondta, hogy az európai mezőgépgyártás számára az elmúlt 12 hónapban jelentősen javult a gazdasági környezet. Németországban a 200 lóerőnél nagyobb teljesítménykategóriában a Fendt 27,5%-os növekedést ért el a tavalyi év azonos időszakához képest és jelenleg 39,5%-os piaci részesedéssel rendelkezik. A márka a Fendt 1000 Vario szériával meghódította a német piacot, összességében pedig vezeti az értékesítési ranglistát hazájában. Nyugat- és Közép-Európában 10%-os piaci részesedés elérése a célja, Közép-Európában jelentős növekedési lehetőségeket lát.

peter-joseph-paffen-fendt-kPeter-Josef Paffen, az AGCO/Fendt cégvezetés elöljárója

Az AGCO/Fendt képviselője azt is elmondta, hogy AXIÁL Kft.-vel 2002 óta ápolnak üzleti kapcsolatot, mely során közel 2500 Fendt traktor került értékesítésre. A Fendt gyártóként arra törekszik, hogy a kereskedők egy széles és exkluzív Fendt termékpalettát tudjanak ügyfeleik számára nyújtani, melyhez természetesen hozzátartozik az első osztályú alkatrész-hozzáférhetőség, a rugalmas finanszírozási ajánlatok és az attraktív szervizajánlatok is.

Peter-Josef Paffen előadásának második részében az újdonságokra tért ki. Hangsúlyozta, hogy a Fendt jelentős összegeket költ kutatás-fejlesztésre, és ennek az eredménye az Agritechnica szakkiállítás 2017-es termékdíj pályázatán szerzett öt ezüstérem. Ezüstérmet kapott az elektromos kompakttraktor, a Fendt e100 Vario; az agrirouterTM adatcsere-platform; a MARS projekt, mely egy robotokra épülő rendszer a precíz vetés támogatására, illetve dokumentálására. Szintén ezüstéremmel jutalmazták a VarioPull rendszert, mely a tengelyek közti intelligens súlyelosztást teszi lehetővé.

fendt-variopull-kAz Agritechnica szakkiállítás termékdíj pályázatán ezüstérmmel jutalmazták a Fendt VarioPullt, amely intelligens súlyelosztást tesz lehetővé

Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vette át a szót. Beszámolt róla, hogy 2002-ben indult az együttműködés, amely új lehetőség volt a vállalkozás számára. Azonban ezzel a lehetőséggel meg kellett tanulni élni mind értékesítés, alkatrész és szerviz vonalon. „És aki tanult, az köztünk maradt.” – fogalmazta meg a tulajdonos-ügyvezető. Jelenleg a bajai központú vállalkozás 50-500 lóerő közötti teljesítménytartományban kínálja a Fendt márka erőgépeit, de rövidesen jönnek a 650 lóerős hevederes traktorok is, melyek iránt nagy az érdeklődés. 2017.09.21-ig Magyarországon 147 db új, illetve 12 db üzemórás Fendt erőgépet adott el a vállalkozás, de még hátra van az őszi szezon java, amely a tapasztalatok szerint erős szokott lenni.

harsanyi-zsolt-axial-kHarsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője

Ugyanakkor Harsányi Zsolt hozzátette, hogy fontos az alkalmazkodóképesség, azt árulja a cég, amire az ügyfeleknek szüksége van. Az AXIÁL Kft. kapocs beszállító és ügyfél, igény és kínálat között. A 26 éves vállalkozás az egyik legversenyképesebb portfólióval rendelkezik a magyar mezőgép-kereskedők piacán, melyhez hozzájárul a vevőszolgálat munkája, ahol két üzletág - alkatrész és szerviz – közös irányítás alatt még összehangoltabb működést biztosít, illetve háttérszolgáltatást nyújt a partnereknek. Az AXIÁL Kft. mindent megtesz azért, hogy korszerűen felszerelt hálózattal szolgálja ki ügyfeleit, jelenleg is Békéscsabán zajlik a szervizműhely bővítése. Ezt, a 2011 óta tartott beruházási sorozatot külföldön is elismerik, a telephelyek minden évben nagyszerűen teljesítenek a nemzetközi szinten elismert Agrartechnik Service Award megmérettetésein.

axial-bekescsaba-kA békéscsabai szervizműhely-kapacitás közel 1000 négyzetméteresre nő, jelenleg is zajlanak a munkák. A beruházás várhatóan 2017 év végére készül el

A fejlesztések eredménye, hogy az AXIÁL Kft. 2017 első nyolc hónapja során nettó 54,5 milliárd forint forgalmat tudott elérni. Nőtt és növekszik a piac, hiszen egyre több gazdálkodó ismeri fel, hogy az új gép, a gép teljesítménye valamelyest pótolja a hiányzó munkaerőt, de nem teljesen. Közös feladat az szakemberek utánpótlásának biztosítása, az AXIÁL Kft. MEGFOSZ tagként és saját programja, az AXIÁL GÉPÉSZ AKADÉMIA révén is rengeteget tesz azért, hogy a fiatalokkal megismertesse a mezőgépész hivatást és segítse őket a tapasztalatszerzésben.

Nálunk a szolgáltatás volt és marad az első helyen!” – emelte ki Harsányi Zsolt. Három dolgot tart szem előtt az AXIÁL Cégcsoport: stabilitás, fejlődés, emberi kapcsolatok. Nemcsak a dolgozóknak, hanem a partnereknek is biztonságot nyújt a cég, ezt kínálja folyamataival, alkatrész-szerviz hátterével, pénzügyi stabilitásával. Teszi mindezt folytonosan megújulva, növekvő szervizkapacitással, komplex szolgáltatásokkal, oktatásokkal. A középpontban az emberi kapcsolatok állnak, ez mozgat mindent a cégcsoport életében.

Kép: Fendt, AXIÁL Kft.